Budynki TBS (d. koszary)
Budynek nr 1-27
Budynek nr 2-28

ul. Herberta Zbigniewa

Droga wewnętrzna biegnąca równolegle od strony wschodniej do ulicy Jana Lechonia i ograniczona odpowiednio: od strony północnej ulicą Bolesława Leśmiana i od strony południowej ulicą Tadeusza Boya-Żeleńskiego (działka nr 2/151, obręb Legnicki Dwór).
Zbigniew Bolesław Ryszard Herbert (ur. 29-10-1924 r. Lwów, zm. 28-07-1998 Warszawa) – polski poeta, eseista, dramaturg, twórca słynnego cyklu poetyckiego „Pan Cogito”, autor słuchowisk; kawaler Orderu Orła Białego, z wykształcenia ekonomista, prawnik ...
Zbigniew Bolesław Ryszard Herbert (ur. 29-10-1924 r. Lwów, zm. 28-07-1998 Warszawa) – polski poeta, eseista, dramaturg, twórca słynnego cyklu poetyckiego „Pan Cogito”, autor słuchowisk; kawaler Orderu Orła Białego, z wykształcenia ekonomista, prawnik i filozof.
(za wikipedia.pl )
Podstawa prawna: Uchwała NR XXXIX/409/13 Rady Miejskiej Legnicy z dnia 25 listopada 2013 r. w sprawie nadania nazw ulicom na obszarze miasta Legnicy.
(Iras-Legzol)

Lofty na terenie dawnych koszar przy ul. Z. Herberta 1-27 w Legnicy ...