Budynki TBS (d. koszary)

Budynek warsztatowo-magazynowy (nieczynny)
Budynek nr 7
Budynek nr 9-11
Budynek nr 13-15

ul. Makuszyńskiego Kornela

Droga wewnętrzna prostopadła do ul. Złotoryjskiej, biegnąca w kierunku wschodnim do ul. Janiny Porazińskiej (działka nr 2/63, obręb Legnicki Dwór).
Kornel Makuszyński (ur. 08-01-1884 r. Stryj, zm. 31-07-1953 r. Zakopane) – polski prozaik, poeta, felietonista, krytyk teatralny i publicysta, członek Polskiej Akademii Literatury. Przed II wojną światową był jednym z najpoczytniejszych i najbardziej płodnych literacko polskich pisarzy.
(za wikipedia.pl )
Podstawa prawna: Uchwała Nr XL/414/05 Rady Miejskiej Legnicy z dnia 28 listopada 2005r. w sprawie nadania nazw niektórym ulicom na obszarze miasta Legnicy.
(Iras-Legzol)

Ulica K. Makuszyńskiego w Legnicy - widok od ul. Złotoryjskiej ...