pl. Narutowicza Gabriela, Leśnica
kitapczy: Narożnik północno-zachodni rynku. Po lewej nieistniejąca dziś zabudowa pierzei zachodniej.
pl. Wolności, Syców
Danuta B.: Będzie odbudowa?
Widoki z wieży Ratusza, Strzelce Opolskie
kitapczy: W centrum, na prawo od dzwonnicy, dawna plebania, dziś budynek mieszkalny.
Kamienica nr 18, ul. Leipziger Straße, Görlitz
pavelo: Zgadza się. Kiedyś tego szukałem i sprawdzałem w książkach adresowych, ale o tym zapomniałem. To jest ta kamienica w centrum kadru - . Założyłem obiekt i przypisałem.

Pałac na sprzedaż

Opis
PAŁAC NA SPRZEDAŻ ZA 9.000.000 zł (stan na 31.07.2008).
Treść ogłoszenia z Allegro (może się przydać do aktualizacji opisu):
Pałac - budynek czterokondygnacyjny (wraz z piwnicą), wolnostojący, zbudowany z kamienia oraz cegły. Dach czterospadowy, kryty łupkiem. Więźba dachowa drewniana. Zewnętrzne ściany mają grubość 60-110 cm. Pozostałe ściany o szerokościach 15-100 cm. Wysokość parapetu i piętra wynosi w granicach 330-360 cm. Szerokość korytarza obsługującego pokoje na parterze i piętrze - 150-200 cm. Wszystkie łazienki (podłogi i ściany) wyłożone kafelkami. Podłogi korytarzy na parterze wyłożone kaflami marmurowymi i płytkami ceramicznymi (XVII w.). Podłogi korytarzy na piętrze również w płytkach ceramicznych z XVIII w. Część hotelowa obejmuje 18 pokoi (9 na parterze i 9 na piętrze) z łazienkami o powierzchni od 21 do 44 mkw. Łącznie ponad 490 mkw. Rozkład powierzchni pokojów na parterze: studio (1a + 1b) - 42 mkw pokój 2 - 21 mkw pokój 3 - 24 mkw pokój 4 - 37 pokój 5 - 23 mkw pokój 6 - 34 mkw pokój 7 (apartament - 2 pokoje + aneks kuchenny) - 41 mkw Inne pomieszczenia na parterze: kuchnia (41 mkw), bar + recepcja (37 mkw), sala restauracyjna (25 mkw). Rozkład powierzchni pokojów na piętrze: pokój 10 - 23 mkw pokój 11 - 37 mkw pokój 12 - 32 mkw pokój 13 - 45 mkw pokój 14 - 24 mkw pokój 15 - 43 mkw pokój 16 - 26 mkw pokój 17 - 24 mkw pokój 18 - 40 mkw Inne pomieszczenia na piętrze: sala kominkowa (68 mkw) Powierzchnia garażu pod pałacem - 105 mkw.
Adam W.

/ / / / 218 /