Mapa zdjęć śp. Filipa Rozbickiego

Druk ulotny, wydany na papierze kredowym, format A3, przez gminę Walim, poświęcony nieżyjącemu już Filipowi Rozbickiemu z 16 czarno-białymi fotografiami, z oznaczeniem miejsc w których zostały wykonane (na schematycznej mapie Walimia). Reprodukcje tych zdjęć ustawiono w Walimiu, w miejscach gdzie zostały wykonane. Udało się wywołać prawie wszystkie znalezione fotografie. Na nich właśnie utrwalono m.in. obiekty, które zniknęły z powierzchni Walimia. Wśród ...
Druk ulotny, wydany na papierze kredowym, format A3, przez gminę Walim, poświęcony nieżyjącemu już Filipowi Rozbickiemu z 16 czarno-białymi fotografiami, z oznaczeniem miejsc w których zostały wykonane (na schematycznej mapie Walimia). Reprodukcje tych zdjęć ustawiono w Walimiu, w miejscach gdzie zostały wykonane. Udało się wywołać prawie wszystkie znalezione fotografie. Na nich właśnie utrwalono m.in. obiekty, które zniknęły z powierzchni Walimia. Wśród nich, potężne Zakłady Przemysłu Lniarskiego "Walim". To swoisty obraz świata, którego już nie ma. Na zdjęciach są również ludzie, którzy żyją w Walimiu po dzień dzisiejszy, oraz ich rodziny. Wielu już się rozpoznało, a historie ich przybycia na Ziemie Zachodnie, są niesamowite i niezwykle interesujące. Stałym szlakiem powojennego Walimia, przygotowanym ze zdjęć Filipa Rozbickiego, pragniemy złożyć hołd, wszystkim tym, którzy po zakończeniu II Wojny Światowej, przyjechali w to nieznane miejsce i swoją ciężką pracą oraz całym życiem, przez 70 lat kształtowali gminę Walim." /SyG/

Kościół św. Barbary, dawne zdjęcie przed wejściem.
    Druk ulotny "Mapa zdjęć śp. Filipa Rozbickiego".