Zalew

Potok Solanka

Solanka - potok o długości 19,6 km, lewy dopływ Odry.
Źródło: Dziadoszyce (gmina Nowe Miasteczko), ujście: Nowa Sól.
Dopływy: Jaźwiniec (lewy), Rudzica (lewy).
Zbiorniki wodne, przez które przepływa: bagno Jeziorko koło Starej Wsi i zalew w Parku Kacza Górka w Nowej Soli.
Podstawa prawna nazwy: mapa topograficzna w skali 1:10 000/Protokół z posiedzenia KNMiOF w dniach 24 - 25 stycznia 2005/Rozporządzenie Ministra Administracji Publicznej z dnia 11 lutego 1949 r., M.P. Nr 17, poz. 225/Zarządzenie ...
Podstawa prawna nazwy: mapa topograficzna w skali 1:10 000/Protokół z posiedzenia KNMiOF w dniach 24 - 25 stycznia 2005/Rozporządzenie Ministra Administracji Publicznej z dnia 11 lutego 1949 r., M.P. Nr 17, poz. 225/Zarządzenie nr 115 Prezesa Rady Ministrów z dnia 1 czerwca 1951 r., M.P. 1951 nr 62, poz. 825.

Przystosowany dla turystów cypel między mariną a ujściem kanału ...

Potok Solanka na innych fotografiach