Euro 2012 we Wrocławiu, Wrocław
Tomen: Powinno być "na placu przed dworcem ...". Prośba do Admina o korektę opisu, bo autor już się nie loguje.
ul. Szajnochy Karola, Wrocław
MacGyver_74: Nie musisz usuwać. Nad zdjęciem, po lewej stronie jest ikona "Edycja". Możesz podmienić.
Zakłady Persan Polska, ul. Krakowska, Wrocław
Zdzisław K.: Kadry nie do powtórzenia. Już historyczne zdjęcia. Obok jest tajemnicza działka na którą zwożone są od kilku lat gruzy, i dziwne materiały budowlane. Z niewiadomym przeznaczeniem?
Zajazd Pod Złotym Lwem, ul. Główna, Bardo
Hellrid: Haagstrasse, to początek ulicy Kolejowej zaraz za mostem.
Bardo
Hellrid: Dopisałem nazwy ulic archiwalnych.
Budynek nr 4, ul. Ogrodowa, Dzierżoniów
Abra Trask: Przed remontem budynku widniała tam tabliczka od strony ulicy, upamiętniająca budynek jako siedzibę urzędu repatriacyjnego. Ktoś może to potwierdzić?

Legitymacja nr 826

Legitymacja nr 826 wydana 1 września 1946 roku, mojej Mamie, miała taki niski numer

/ /
Zapraszam do lektury nowego opowiadania Zoni :)
flowerpower | 2015-09-13 19:52:53
Tak sobie myślę, że o niektórych (bardzo intymnych) sprawach rodzinnych wcale nie muszę wiedzieć.
wilk.wroclaw | 2015-09-14 22:18:41
No i można użyć również innych słów. Mnie osobiście, mocno to zniesmaczyło :)
phantasma1958 | 2015-09-15 21:43:23
Szanując Twoje prawo do posiadania i dzielenia się z innymi Twoimi odczuciami, nieodparcie nasuwa mi się pytanie dotyczące Twojego stosunku do wszelkich dokonań filmowych, literackich itp. z pierwiastkiem biograficznym. Wielkim atutem twórczości Zoni jest umiejętność współistnienia i wspaniała korelacja zdarzeń, przemijającej historii, czasami encyklopedycznych informacji z Jej wspaniale wplecionymi wątkami z życia rodzinnego i osobistymi przeżyciami. To dowód niezwykłego talentu, wrażliwości i jakże często … odwagi. To swoista misja, magia przekazu, mająca dokumentować zdarzenia z przeszłości, ulotne wydawało by się chwile (a jednak na szczęście nie!) z odczuciami, nierzadko bardzo osobistymi Autorki.
Zoniu, nie Zaporowska a Zaporoska (od ukraińskiego Zaporoża)
Dziękuje! OK, poprawie w oryginale.