Kładka (rz. Oporówka / ul. Jordanowska)

Most kolejowy (Oporówka / Wrocław-Oporów)

Strumień Oporówka

Oporówka – strumień na terenie Wrocławia (długości około 4 km) w południowo-zachodniej części miasta, prawy dopływ Kasiny.

Wypływa z ogrodów działkowych na północ od osiedla Klecina jako rów melioracyjny w kierunku północno-zachodnim; po kilkuset metrach znika w podziemnym systemie kanalizacji burzowej Oporowa, po czym u zbiegu ulic Wiejskiej i Avicenny pojawia się ponownie na powierzchni. Stamtąd kieruje się na północny zachód, do Kasiny wpadając tuż przed przecięciem jej z linią kolejową nr ...

Wypływa z ogrodów działkowych na północ od osiedla Klecina jako rów melioracyjny w kierunku północno-zachodnim; po kilkuset metrach znika w podziemnym systemie kanalizacji burzowej Oporowa, po czym u zbiegu ulic Wiejskiej i Avicenny pojawia się ponownie na powierzchni. Stamtąd kieruje się na północny zachód, do Kasiny wpadając tuż przed przecięciem jej z linią kolejową nr 274 niedaleko stacji Wrocław Zachodni.

Widok z ulicy Jordanowskiej w kierunku zachodnim na budowę osiedli ...
    Widok na Strumień Oporówka od strony zachodniej w kierunku ulicy ...
    Widok od strony południowej z brzegu Strumienia Oporówka na działkę ...
    komentarze: 0
    Strumień Oporówka w tle trwa budowa 7R City Flex Wrocław. https://polska-org.pl/9229155,Wroclaw,7R_City_Flex_Wroclaw.html ...