Plac (bez nazwy)

Na podstawie Lokalnego Programu Rewitalizacji Wałbrzycha na lata 2008-2015, w ramach projektu "Modernizacja zdewastowanej drobnej infrastruktury przestrzeni publicznych Śródmieścia Wałbrzycha", zrealizowano zadanie modernizacji przestrzeni położonej pomiędzy budynkami w rejonie ulic Limanowskiego i Zajączka. Projekt przewidywał:- profilowanie podłoża,- wykonanie podbudowy,- położenie nawierzchni z płyt ażurowych z wypełnieniem humusem i obsianiem trawą,- plac zabaw.Według Programu ta inwestycja ...
- profilowanie podłoża,
- wykonanie podbudowy,
- położenie nawierzchni z płyt ażurowych z wypełnieniem humusem i obsianiem trawą,
- plac zabaw.
Według Programu ta inwestycja ma spowodować generalny wzrost zainteresowania wśród mieszkańców spędzaniem wolnego czasu w miejscach publicznych, a także zwiększenie zapotrzebowania na integrację społeczną, dokonywanie zakupów w Śródmieściu i korzystanie z lokalnych usług.

Kamienice przy ul. Limanowskiego. Widok od strony podwórza przy ...
    Placyk między Zajączka/Limanowskiego/Słowackiego przed wyburzeniami ...