Wrocławska Wytwórnia Sprzętu Sportowego Polsport (dawna)

Wrocławska fabryka "Polsport" funkcjonowała do 1997 roku. Obecnie na jej terenie powstał apartamentowiec Odra House. W Polsce wrocławski Polsport znany był produkcji łyżew "Meteor 100" i Meteor 110" oraz sztang "Herkules" i "Cyklon". Towary wrocławskiego Polsportu eksportowane były do krajów całego świata i stanowiły wyposażenie zawodów międzynarodowej rangi. W latach późniejszych asortyment fabryki powiększył się o bloki startowe, sztangielki czy zestawy kulturystyczne. Zakład zlikwidowano w 1997 ...
Wrocławska fabryka "Polsport" funkcjonowała do 1997 roku. Obecnie na jej terenie powstał apartamentowiec Odra House. W Polsce wrocławski Polsport znany był produkcji łyżew "Meteor 100" i Meteor 110" oraz sztang "Herkules" i "Cyklon". Towary wrocławskiego Polsportu eksportowane były do krajów całego świata i stanowiły wyposażenie zawodów międzynarodowej rangi. W latach późniejszych asortyment fabryki powiększył się o bloki startowe, sztangielki czy zestawy kulturystyczne. Zakład zlikwidowano w 1997 roku. W miejscu jego powstały małe zakłady rzemieślnicze i hurtownie.

bonczek/hydroforgroup/2011.

W tle nieistniejący magazyn