Przystanek kolejowy Rzeszotary (d. stacja)

Rüstern

Dawniej stacja - posiadała facherkowy, niewielki budynek kasy i poczekalni, szalet, 2 perony, tor główny zasadniczy i główny dodatkowy. W późniejszych latach wybudowano dwie nastawnie Ry i Ry1 oraz semafory świetlne. Po lilwidacji połączeń pasażerskich w 2010 r. pełnił obecnie rolę mijanki. Betonową, powojenną wiatę peronową zburzono po 2012 roku. Przystanek nieczynny od 1 września 2010 r. do 16 czerwca 2019 r. Zatrzymywanie się pociągów pasażerskich na przystankach pośrednich pomiędzy Legnicą i ...
Dawniej stacja - posiadała facherkowy, niewielki budynek kasy i poczekalni, szalet, 2 perony, tor główny zasadniczy i główny dodatkowy. W późniejszych latach wybudowano dwie nastawnie Ry i Ry1 oraz semafory świetlne. Po lilwidacji połączeń pasażerskich w 2010 r. pełnił obecnie rolę mijanki. Betonową, powojenną wiatę peronową zburzono po 2012 roku. Przystanek nieczynny od 1 września 2010 r. do 16 czerwca 2019 r. Zatrzymywanie się pociągów pasażerskich na przystankach pośrednich pomiędzy Legnicą i Lubinem zostało opóźnione, z powodu decyzji przewoźnika, który nie planował w ogóle postojów w Rzeszotarach, ale po protestach mieszkańców pociągi zaczęły się zatrzymywać. (moose)

Rzeszotary w 1901 roku - dworzec, zajazd i kościół.
    Trójpolówka z Rzeszotarów z kościołem Świętego Krzyża, przystankiem ...