Boisko piłkarskie z bieżnią

Orlik 2012 - kompleks boisk im. Macieja Kozłowskiego

Publiczna Szkoła Podstawowa im. Kpt. Więckowskiego

Budowa szkoły rozpoczęła się jesienią 1984 roku. Po dwóch latach, 25 kwietnia 1987 roku oddano do użytku budynek szkolny, w którym mieściło się m.in. 19 sal lekcyjnych, świetlica, biblioteka i pomieszczenia administracyjne. Budowa sali gimnastycznej trwała dłużej - zakończono ją w roku 1987. Uruchomienie szkoły w Kargowej znacząco poprawiło sytuację uczniów: zakończyła się nauka dwuzmianowa oraz uciążliwe dojazdy do szkół w Chwalimiu i Karszynie. W wyposażenie sal lekcyjnych w meble i środki dydaktyczne ...
Budowa szkoły rozpoczęła się jesienią 1984 roku. Po dwóch latach, 25 kwietnia 1987 roku oddano do użytku budynek szkolny, w którym mieściło się m.in. 19 sal lekcyjnych, świetlica, biblioteka i pomieszczenia administracyjne. Budowa sali gimnastycznej trwała dłużej - zakończono ją w roku 1987. Uruchomienie szkoły w Kargowej znacząco poprawiło sytuację uczniów: zakończyła się nauka dwuzmianowa oraz uciążliwe dojazdy do szkół w Chwalimiu i Karszynie. W wyposażenie sal lekcyjnych w meble i środki dydaktyczne zaangażowali się rodzice. Decyzją Kuratora Oświaty i Wychowania w Zielonej Górze nadano szkole imię kpt. Stefana Więckowskiego. Szkoła otrzymała sztandar ufundowany przez społeczeństwo.
Za: "Kargowskie wspomnienia", Kurzawa E. (red.), Publiczna Biblioteka im. Eugeniusza Paukszty w Kargowej, 2012

Publiczna Szkoła Podstawowa im. Kpt Więckowskiego w Kargowej.
    Publiczna Szkoła Podstawowa im. Kpt. Więckowskiego w Kargowej, ...