Skate Park (nieistniejący)

Niezidentyfikowany obiekt w Parku

Park nad Strumykiem

Bauch'schen / Bauchsche Anlagen

Park Baucha - (niem. Bauch'schen / Bauchsche Anlagen) park położony wzdłuż strumienia Sępolno, powstały w latach 40-tych XIX wieku. W 1911 roku został powiększony do południowych granic miasta [Chutkowski J. (red).: 1997. Encyklopedia Ziemi Głogowskiej. Zeszyt 42. Towarzystwo Ziemi Głogowskiej. Głogów.]. Park był protoplastą dzisiejszego Parku "Nad Strumykiem", prowadziła do niego od zachodu ulica Strumykowa (przed 1945 r. zwana tak samo jak park - Bauchsche Anlagen) schodząc całkowicie do doliny ...
Park Baucha - (niem. Bauch'schen / Bauchsche Anlagen) park położony wzdłuż strumienia Sępolno, powstały w latach 40-tych XIX wieku. W 1911 roku został powiększony do południowych granic miasta [Chutkowski J. (red).: 1997. Encyklopedia Ziemi Głogowskiej. Zeszyt 42. Towarzystwo Ziemi Głogowskiej. Głogów.]. Park był protoplastą dzisiejszego Parku "Nad Strumykiem", prowadziła do niego od zachodu ulica Strumykowa (przed 1945 r. zwana tak samo jak park - Bauchsche Anlagen) schodząc całkowicie do doliny strumienia Sępolno.

5 października 2005 park przy ulicy Budowlanych otrzymał w końcu swoją nazwę - "Nad Strumykiem". O tym, jak powinien się nazywać zdecydowali głogowianie, najpierw składali propozycje za pośrednictwem Gazety Lubuskiej, potem przez 5 tygodni głosowali poprzez internet.

Głogów - chyba część parku.
    Głogów - część parku przy ul. Strumykowej.