Port Głogów

Fiskalischer Winterhafen, Reichseigener Hafen, Port zimowy

Port zlokalizowany jest przy ul. Topolowej 2 w Głogowie. Powierzchnia portu to 4,59 ha, w tym basenu portowego - 2,42 ha. W porcie znajduje się węzeł transportowo-składowy, nabrzeże przeładunkowe, zasobnia ze ścianą oporową, bocznica kolejowa, hala warsztatowa, budynek administracyjno-biorowy, transformatorownia oraz maszyny robocze (żurawie gąsienicowo-obrotowe, widlak, ładowarka Ł-34). Część basenu portowego zajmuje przystań statków pasażerskich i małych jednostek pływających (pomosty cumownicze, ...
Port zlokalizowany jest przy ul. Topolowej 2 w Głogowie. Powierzchnia portu to 4,59 ha, w tym basenu portowego - 2,42 ha. W porcie znajduje się węzeł transportowo-składowy, nabrzeże przeładunkowe, zasobnia ze ścianą oporową, bocznica kolejowa, hala warsztatowa, budynek administracyjno-biorowy, transformatorownia oraz maszyny robocze (żurawie gąsienicowo-obrotowe, widlak, ładowarka Ł-34). Część basenu portowego zajmuje przystań statków pasażerskich i małych jednostek pływających (pomosty cumownicze, prąd, woda, węzeł sanitarny).
Źródło opisu:

Port na Odrze w Głogowie wybudowany przez firmę HUTA- Hoch und ...