2015 - Budowa ronda

Równolegle z budową marketu sieci Kaufland na terenie przy ul. Zamenhofa w Świdnicy, w bliskim jego sąsiedztwie zostanie wybudowane rondo tzw. turbinowe łączące ul. Zamenhofa, Plater i Ceglaną. Jak informuje Urząd Miejski w Świdnicy "rondo turbinowe było jedynym rozwiązaniem, na które kilka lat temu zgodziła się Generalna Dyrekcja Dróg i Autostrad, czyli zarządca drogi krajowej nr 35". Koszt budowy ronda o średnicy ok. 50 metrów ma wynieść 5,5 miliona złotych, z czego udział miasta miał nie przekroczyć ...
Równolegle z budową marketu sieci Kaufland na terenie przy ul. Zamenhofa w Świdnicy, w bliskim jego sąsiedztwie zostanie wybudowane rondo tzw. turbinowe łączące ul. Zamenhofa, Plater i Ceglaną. Jak informuje Urząd Miejski w Świdnicy "rondo turbinowe było jedynym rozwiązaniem, na które kilka lat temu zgodziła się Generalna Dyrekcja Dróg i Autostrad, czyli zarządca drogi krajowej nr 35". Koszt budowy ronda o średnicy ok. 50 metrów ma wynieść 5,5 miliona złotych, z czego udział miasta miał nie przekroczyć 800 tys. złotych. Obecnie wiadomo już, że udział miasta sięgnie kwoty 2 mln złotych (19% kosztów inwestycji).

Równolegle z budową marketu sieci Kaufland na terenie dawnego ...
    Prace ziemne przy budowie ronda na skrzyżowaniu ulic: Ludwika ...