Stadion Lekkoatletyczny

Stadion powstaje przy ulicy 11 – Lutego. Powstała już płyta główna boiska z naturalną trawą (105 x 68 m), bieżnia ośmiotorowa ( w jej ramach powstaną: bieżnia do krótkich dystansów, miejsce do zawodów pchnięcia kulą, rzut dyskiem, młotem, skocznia skoków w dal, o tyczce, wzwyż), trzy boczne boiska z powierzchniami z poliuretanu do gry w piłkę ręczną, siatkową, koszykówkę oraz kort do tenisa ziemnego, ścieżka rowerowa i skytepark (stanie tam 10 urządzeń, typu Grindbox, Bank Ramp z Quarterem, Funbox ...
Stadion powstaje przy ulicy 11 – Lutego. Powstała już płyta główna boiska z naturalną trawą (105 x 68 m), bieżnia ośmiotorowa ( w jej ramach powstaną: bieżnia do krótkich dystansów, miejsce do zawodów pchnięcia kulą, rzut dyskiem, młotem, skocznia skoków w dal, o tyczce, wzwyż), trzy boczne boiska z powierzchniami z poliuretanu do gry w piłkę ręczną, siatkową, koszykówkę oraz kort do tenisa ziemnego, ścieżka rowerowa i skytepark (stanie tam 10 urządzeń, typu Grindbox, Bank Ramp z Quarterem, Funbox do skoków, Funbox z murkiem, Funbox z poręczą, Mini Rampa czy Quarter Pipe). Cały teren będzie ogrodzony, a wjazd i wejście będzie możliwe od ulicy 11 – lutego i 3 Maja.
Przy stadionie wybudowanie zostanie również 35 miejsc parkingowych. Elementy i projekt Skyteparku uzgadniany był z młodzieżą.
Wykonawca ma 12 miesięcy na wykonanie boisk. W trakcie realizacji zadania mogą wystąpić przerwy ze względu na budowę budynku zaplecza i trybuny, na które przetarg zostanie ogłoszony w najbliższym czasie - informuje Anna Osadczuk Rzecznik Prasowy UM w Polkowicach.
Inwestycja warta jest ponad 10 mln. zł.

Stadion powstaje u zbiegu ulic 11 – Lutego i 3 Maja. Powstała ...