Jednostka Ratownictwa Górniczo-Hutniczego KGHM

1 stycznia 1997 r. – powstała Jednostka Ratownictwa Górniczo-Hutniczego – nowy Oddział KGHM.
19 sierpnia 1999 r. – ratownicy z Jednostki Ratownictwa Górniczo – Hutniczego podjęli akcję ratowniczą po trzęsieniu ziemi w Turcji.
18 lipca 2000 r. – w Las Vegas rozpoczęły się II Międzynarodowe Zawody Zastępów Ratowniczych, w których reprezentacja JRGH z KGHM zajęła pierwsze miejsce.
2 stycznia 2010 r. – urządzenie najnowszej generacji – odbiornik lokacyjny MinSearch-09 służący do lokalizacji zasypanych ...
2 stycznia 2010 r. – urządzenie najnowszej generacji – odbiornik lokacyjny MinSearch-09 służący do lokalizacji zasypanych ludzi, znalazł się na wyposażeniu ratowników KGHM.

Siedziba Jednostki Ratownictwa Górniczo-Hutniczego KGHM Polska ...
    Sobin - Kopalnia oraz Stacja Ratownictwa Górnicznego.