Kościół Miłosierdzia Bożego.

Pod koniec lat 80. XX wieku rozpoczęto budowę kościoła parafialnego. 24 czerwca 1989 roku metropolita częstochowski, ks. biskup Stanisław Nowak, dokonał wmurowania kamienia węgielnego oraz poświęcił fundamenty i budynek parafialny. 15 sierpnia 1990 roku ks. bp Miłosław Kołodziejczyk poświęcił mury świątyni oraz dzwonnicę wraz z trzema dzwonami. Dzwony otrzymały imiona: "Andrzej", "Agnieszka" i "Jan". Na początku 1991 roku, przy kościele parafialnym powstał cmentarz. 2 listopada 1991 roku ks. bp Stanisław ...
Pod koniec lat 80. XX wieku rozpoczęto budowę kościoła parafialnego. 24 czerwca 1989 roku metropolita częstochowski, ks. biskup Stanisław Nowak, dokonał wmurowania kamienia węgielnego oraz poświęcił fundamenty i budynek parafialny. 15 sierpnia 1990 roku ks. bp Miłosław Kołodziejczyk poświęcił mury świątyni oraz dzwonnicę wraz z trzema dzwonami. Dzwony otrzymały imiona: "Andrzej", "Agnieszka" i "Jan". Na początku 1991 roku, przy kościele parafialnym powstał cmentarz. 2 listopada 1991 roku ks. bp Stanisław Nowak poświęcił cmentarz. W 1992 roku zakończono budowę parafialnej świątyni, którą 6 września 1992 roku ks. arcybiskup Stanisław Nowak uroczyście konsekrował.

Obecnie proboszczem parafii jest ks. Józef Foltyńsk. (za Wikipedia)

Kościół Miłosierdzia Bożego w Cieciułowie.