Szalet

Stacja kolejowa Bukowina Sycowska

Bahnhof Bukowine, Buchenhain (1936-1945), Bukowieczek (do 1946 r.)

Bukowina Sycowska to mała stacja, której obecnym zadaniem jest jedynie krzyżowanie pociągów (mijanka), kursujących po jednotorowym odcinku Ostrów Wielkopolski - Grabowno Wielkie. Stacja ta posiada dwa tory główne: zasadniczy oraz dodatkowy, znajdujące się przy niskich peronach. Obecnie nie ma tutaj żadnych torów bocznych. Ruch pociągów prowadzony jest przez nastawnię "BS", która posiada urządzenia przekaźnikowe typu E z sygnalizacją świetlną. Z nastawni obsługiwane są także rogatki na przejeździe ...
Bukowina Sycowska to mała stacja, której obecnym zadaniem jest jedynie krzyżowanie pociągów (mijanka), kursujących po jednotorowym odcinku Ostrów Wielkopolski - Grabowno Wielkie. Stacja ta posiada dwa tory główne: zasadniczy oraz dodatkowy, znajdujące się przy niskich peronach. Obecnie nie ma tutaj żadnych torów bocznych. Ruch pociągów prowadzony jest przez nastawnię "BS", która posiada urządzenia przekaźnikowe typu E z sygnalizacją świetlną. Z nastawni obsługiwane są także rogatki na przejeździe kolejowym od strony Grabowna. Dojście do peronów od dworca odbywa się za pośrednictwem niestrzeżonego przejścia w poziomie szyn.

(moose za A. Karwat semaforek.com.pl)

Bukowina Sycowska, dawny Kurhaus (dom zdrojowy), budynek dworca ...