Klub sportowy Bar-Kochba (dawny)

Jüdischer Turn- und Sportverein Bar-Kochba e.V

Żydowski Związek Sportowy Bar Kochba (Judischer Turn- und Sportverein Bar Kochba) powstał na fali rozwoju ogólnoświatowego ruchu sportowego Makkabi. Jego celem był troska o rozwój fizyczny młodego pokolenia Żydów. Bardzo szybko powstał oddział dla kobiet i dzieci pod nazwą Hajom. W ramach działalności Związku organizowane były treningi, imprezy i zawody sportowe w wynajętych obiektach sportowych.

Wg książki adresowej z 1930 r. "Jüdischer Turn- und Sportverein Bar-Kochba e.V." - boisko (Platz) ...

Wg książki adresowej z 1930 r. "Jüdischer Turn- und Sportverein Bar-Kochba e.V." - boisko (Platz) - verlängerte Menzelstr. (przedłużona Sztabowa), Lohestr. am Maria-Magdalenen-Friedhof (przy cmentarzu Marii-Magdaleny na Ślężnej) - lekka atletyka, piłka nożna i ręczna oraz dyscyplina o nazwie Schlagball. O sekcji bokserskiej nie wspominają. Podany jest też adres pocztowy żydowskiego klubu pływackiego (Jüdischer Schwimmverein) - E. Danziger, Tauentzienstr. 50 (Ropucha)

Alex Hochhauser z chłopcami z wrocławskiego klubu sportowego Bar ...
    Drużyna bokserska z klubu Bar Kochba. ***Brak zgody na jakiekolwiek ...