Dolnośląskie Przedsiębiorstwo Napraw Infrastruktury Komunikacyjnej w Wałbrzychu (DOLKOM)

Tischlerei

Na planie z roku 1906 budynek jeszcze nie jest zaznaczony. Na planie z roku 1931 budynek opisany jest jako stolarnia (Tischlerei). Obecnie znajduje się tu DOLKOM (Dolnośląskie Przedsiębiorstwo Napraw Infrastruktury Komunikacyjnej), który należy do grupy kapitałowej PKP S.A. i jest kontynuatorem istniejących od 1954 roku zakładów PKP wykonujących naprawy nawierzchni kolejowej systemem zmechanizowanym. Od 2006 roku Spółka składa się z pięciu Sekcji Napraw Infrastruktury, Sekcji Sprzętowo-Transportowej ...
Na planie z roku 1906 budynek jeszcze nie jest zaznaczony. Na planie z roku 1931 budynek opisany jest jako stolarnia (Tischlerei). Obecnie znajduje się tu DOLKOM (Dolnośląskie Przedsiębiorstwo Napraw Infrastruktury Komunikacyjnej), który należy do grupy kapitałowej PKP S.A. i jest kontynuatorem istniejących od 1954 roku zakładów PKP wykonujących naprawy nawierzchni kolejowej systemem zmechanizowanym. Od 2006 roku Spółka składa się z pięciu Sekcji Napraw Infrastruktury, Sekcji Sprzętowo-Transportowej i Zakładu Napraw Maszyn. Przedsiębiorstwo zajmuje się naprawami nawierzchni kolejowej i maszyn. Szczegóły na stronie internetowej .
/Petroniusz za www.dolkom.pl oraz w oparciu o informacje własne/

Wyjazd ze stacji Wałbrzych Główny w kierunku Kłodzka (z prawej ...
    Budynki na stacji Wałbrzych Główny. W tym po lewej mieści się ...
    Siedziba DOLKOMu na stacji Wałbrzych Główny.
    Nastawnia wykonawcza WG2 ,Dolnośląskie Przedsiębiorstwo Napraw ...

Dolnośląskie Przedsiębiorstwo Napraw Infrastruktury Komunikacyjnej w Wałbrzychu (DOLKOM) na innych fotografiach