2015 - 2016 Budowa szpitala

Vratislavia Medica Szpital im. św. Jana Pawła II

Wrocławskie Centrum Rehabilitacji i Medycyny Sportowej

Vratislavia Medica Szpital im. św. Jana Pawła II – to prywatna placówka medyczna przy ul. Lekarskiej 1. W szpitalu funkcjonuje Wrocławskie Centrum Rehabilitacji i Medycyny Sportowej (działające wcześniej przy ul. Chopina). Szpital dysponuje 160 łóżkami dla pacjentów, poradniami specjalistycznymi oraz lądowiskiem dla śmigłowców ratowniczych. Placówka zatrudnia 200 osób. Inwestor: Grupa Hasco (wcześniej MEDICO - INVESTMENT). Projekt APA Hubka.

Szpital świadczy usługi w zakresie neurologii, neurologii udarowej, rehabilitacji neurologicznej, dziecięcej, kardiologicznej, ogólnoustrojowej oraz rehabilitacji ortopedycznej.

Zdjęcia z budowy:

Vratislavia Medica w ostatnim dniu lutego 2017. Na zewnątrz prawie ...