Kaplica mszalna Świętej Rodziny

Kaplica p.w. Najświętszej Rodziny, wzniesiona została około 1890 r. Jest to budowla o formach neogotyckich. Murowana z cegły, orientowana, założona na planie prostokąta, w narożach zaakcentowana skarpami, jednoprzestrzenna, z wnętrzem nakrytym sklepieniem kolebkowym z lunetami. Kaplica kryta jest ceramicznym dachem dwuspadowym.
Najważniejsze elementy wyposażenia kaplicy: neogotycki ołtarz główny, ok. 1890 r. z obrazem z przedstawieniem Trójcy Świętej oraz Józefa i Marii z ok. 1890 r., obrazy Drogi ...
Najważniejsze elementy wyposażenia kaplicy: neogotycki ołtarz główny, ok. 1890 r. z obrazem z przedstawieniem Trójcy Świętej oraz Józefa i Marii z ok. 1890 r., obrazy Drogi Krzyżowej, ok. 1890 r.
[za:] Studium wartości kulturowych gminy Kostomłoty, s. 159. Online: [19.02.2016].

Zabłoto - kaplica na południu wsi.