Lokalne Centrum Sterowania (LCS) Bolesławiec

Uruchomione pod względem technicznym w grudniu 2007 LCS Bolesławiec pozwala na zdalne sterowanie wcześniej przebudowanymi i oddanymi do użytku, stacjami: Miłkowice, Chojnów, Okmiany i Zebrzydowa - odcinek 71 km. Budowę obiektu zrealizowanła SKANSKA SA w okresie od marca 2006 do grudnia 2007 r. w ramach projektu współfinansowanego z Funduszu Spójności Nr ISPA/FS 2001/PL/16/P/PT/013: Kontrakt na budowę wraz z projektowaniem systemów sterowania ruchem i telekomunikacji. Budowa obiektu LCS stanowiła ...
Uruchomione pod względem technicznym w grudniu 2007 LCS Bolesławiec pozwala na zdalne sterowanie wcześniej przebudowanymi i oddanymi do użytku, stacjami: Miłkowice, Chojnów, Okmiany i Zebrzydowa - odcinek 71 km. Budowę obiektu zrealizowanła SKANSKA SA w okresie od marca 2006 do grudnia 2007 r. w ramach projektu współfinansowanego z Funduszu Spójności Nr ISPA/FS 2001/PL/16/P/PT/013: Kontrakt na budowę wraz z projektowaniem systemów sterowania ruchem i telekomunikacji. Budowa obiektu LCS stanowiła etap w modernizacji korytarza paneuropejskiego E-30 i wdrażaniu nowoczesnych urządzeń srk w ramach projektu Nr 2001/PL/16/P/PT/013. (materiały prasowe PLK SA.)

Stacja Bolesławiec - przebudowa peronu drugiego. Po prawej widoczna ...
    Wyremontowany peron bolesławieckiego dworca i nowy obiekt Lokalnego ...