Magazyn

Remiza na pojazdy zaprzęgowe

Budynek został wzniesiony jako remiza dla pojazdów zaprzęgowych. Po II wojnie pełnił funkcję magazynów. Nie zachowała się dokumentacja, tego budynku, jednak na podstawie planów sytuacyjnych będących w posiadaniu A.P. można stwierdzić, że powstał on przed 1916 rokiem. Przed tym rokiem powstały również budynki wyburzone w związku z rozbudową hali sportowej. Obecnie na ich miejscu znajduje się parking. Na mapce obiekt zaznaczony jest numerem ...
Budynek został wzniesiony jako remiza dla pojazdów zaprzęgowych. Po II wojnie pełnił funkcję magazynów. Nie zachowała się dokumentacja, tego budynku, jednak na podstawie planów sytuacyjnych będących w posiadaniu A.P. można stwierdzić, że powstał on przed 1916 rokiem. Przed tym rokiem powstały również budynki wyburzone w związku z rozbudową hali sportowej. Obecnie na ich miejscu znajduje się parking. Na mapce obiekt zaznaczony jest numerem 14.
/bimbol/

Dawna remiza, obecnie magazyn.