Sklep z armaturą sanitarną Krisraf

Ognisko Muzyczne, Gestapo Post, Casino Dierig Kugelbahn

Pierwotnie kręgielnia przy "Casino Dierig", w czasie II WŚ (podobno) siedziba bielawskiego "Gestapo". W latach 1948-1990 siedziba Społecznego Ogniska Muzycznego, od 1956 także Szkoła Muzyczna I stopnia im. Henryka Wieniawskiego założone i prowadzone przez Bernarda (ojciec) i Wacława (syn) Debichów. Ognisko było sponsorowane przez BZPB "Bielbaw". Po 1989 r. zlikwidowane. W początkach XXI w. opuszczony budynek przejęła i przebudowała do swoich ...
Pierwotnie kręgielnia przy "Casino Dierig", w czasie II WŚ (podobno) siedziba bielawskiego "Gestapo". W latach 1948-1990 siedziba Społecznego Ogniska Muzycznego, od 1956 także Szkoła Muzyczna I stopnia im. Henryka Wieniawskiego założone i prowadzone przez Bernarda (ojciec) i Wacława (syn) Debichów. Ognisko było sponsorowane przez BZPB "Bielbaw". Po 1989 r. zlikwidowane. W początkach XXI w. opuszczony budynek przejęła i przebudowała do swoich potrzeb firma "Krisraf" /SyG/

Kręgielnia przy "Casino Dierig". Zdjęcie z książki "Dierig Weber" ...
    Ul.Sienkiewicza 4 a. Przedwojenna kręgielnia kasyna firmy Dierig. ...