Zakład produkcyjny John Cotton Europe (magazyn)

Aussenlager Gross-Rosen - Krankenrevier, ZPB PIAST, PPHU Indriana

W czasie II wojny światowej istniał tutaj jeden z podobozów pracy – Dörnhau. Wchodził w skład tzw. Arbeitslager Riese (AL Riese), czyli sieci 13 obozów i szpitala obozowego zlokalizowanych na terenie Gór Sowich. Do Dörnhau przywożono jeńców wojennych i więźniów, m.in., z obozu koncentracyjnego Gross-Rosen oraz z Oświęcimia. [rajaser] Obecnie w Kolcach znajduje się magazyn zakładów John Cotton Europe - szwalni poduszek i kołder, które przejęły w 2009 r. produkcję od firmy PPHU "Indriana" Andrzej Indrian, ...
W czasie II wojny światowej istniał tutaj jeden z podobozów pracy – Dörnhau. Wchodził w skład tzw. Arbeitslager Riese (AL Riese), czyli sieci 13 obozów i szpitala obozowego zlokalizowanych na terenie Gór Sowich. Do Dörnhau przywożono jeńców wojennych i więźniów, m.in., z obozu koncentracyjnego Gross-Rosen oraz z Oświęcimia. [rajaser] Obecnie w Kolcach znajduje się magazyn zakładów John Cotton Europe - szwalni poduszek i kołder, które przejęły w 2009 r. produkcję od firmy PPHU "Indriana" Andrzej Indrian, istniejącej w Kolcach od 1995 r. Wcześniej hala wchodziła w skład dawnego ZPB "Piast". (uzup. moose)

Zawyżam rozmiar ze względu na doskonałą szczegółowość tej pocztówki, ...
    Kolce - Zakład PPHU "Indriana" - / "Zdrowy i spokojny sen - produkujemy ...