Siłownia terenowa

Ogródek jordanowski

Parczek linowy

Górka osiedlowa

Górka powstała podczas budowy osiedla SM. Cichy Kącik przy ulicy Inowrocławskiej w 1968/1969 roku z gruzu pozostałego po zburzonych kamienicach. Do dziś wystają z niej całe fragmenty płyt chodnikowych oraz elementy cegieł i betonu. Przeznaczona do zabaw na świeżym powietrzu. Służy do spacerów i zjazdów na rowerze i sankach. W kierunku ulicy Długiej stok ma łagodniejsze nachylenie. Wysokośc ok 4 m. Skwer wokół górki urządzono i przygotowano w czynie społecznym na początku lat 70 tych.
Na placu, na którym jest obecnie skwer i górka do końca lat 60 tych znajdwała się żwirownia budowlana zaopatrująca w żwir i piach budowy na terenie Szczepina.
bonczek/hydroforgroup/2005

Tak rodził się nowy Szczepin. Nie ma Zachodniej pomiędzy Młodych ...