Strzelnica

Strzelnica do broni małokalibrowej. Oddana do użytku w 1935 roku. Strzelnica posiadała kilkanaście stanowisk strzeleckich umożliwiających oddawanie strzałów na odległość 100 m. Na strzelnicy znajdowała się wiata, posadowiona na wysokiej, betonowej podmurówce, kryta drewnianym dachem wspartym drewnianymi słupami. (nie istnieje, zachowały się jedynie jej drobne elementy) Obecnie strzelnica została podzielona (skrócona). W połowie jej długości postawiono drewniany barak ze stanowiskami strzeleckimi, ...
Strzelnica do broni małokalibrowej. Oddana do użytku w 1935 roku. Strzelnica posiadała kilkanaście stanowisk strzeleckich umożliwiających oddawanie strzałów na odległość 100 m. Na strzelnicy znajdowała się wiata, posadowiona na wysokiej, betonowej podmurówce, kryta drewnianym dachem wspartym drewnianymi słupami. (nie istnieje, zachowały się jedynie jej drobne elementy) Obecnie strzelnica została podzielona (skrócona). W połowie jej długości postawiono drewniany barak ze stanowiskami strzeleckimi, zaś pozostały obszar, to tzw. część rekreacyjna z piecem do grillowania.
/bimbol/

Widok w kierunku północnym (kulochwytu) W połowie długości strzelnicy, ...