Boisko piłkarskie klubu sportowego B.F.V. 06 (dawne)

Restauracja i dom klubowy stowarzyszenia sportowego FV 06 (dawna)

Klub piłkarski Breslauer FV 06

Breslauer FV 06 Wrocław – niemiecki klub piłkarski z siedzibą we Wrocławiu, działający w latach 1906–1945. 6 czerwca 1906 został założony klub SC Pfeil Wrocław. W 1912 roku połączył się z klubem SV Corso 1905 Wrocław. Nowo powstały klub przyjął nazwę Breslauer FV 06 Wrocław i kontynuował historię SC. W 1933 był jednym z założycieli Gauliga Schlesien. W sezonie 1933/34 debiutował w Gauliga Schlesien. Ciągle występował najpierw w Gauliga Schlesien, a po reformie systemu lig w Gauliga Niederschlesien. ...
W 1945 klub został rozwiązany.
Największe sukcesy - mistrz Südostdeutscher Fussball Verband (Południowo-wschodniego Niemieckiego Związku Piłkarskiego): 1927, 1933.
Za

Herb i barwy dawnego klubu piłkarskiego Breslauer FV 06 z Wrocławia.