Stacja kolejowa Warszawa Wschodnia Osobowa, ul. Kijowska, Warszawa
bogdanow: Po lewej zmodernizowany tender z wbudowanym podajnikiem węgla typu Stoker.

2011.03.30 - Wyciek gazu przy ulicy Pilczyckiej

Poważny wypadek na terenie budowy linii tramwajowej na Kozanów i Stadion Euro 2012

Około godziny 16:00 został uszkodzony gazociąg przy ul. Pilczyckiej przy targowisku. Prawdopodobnie operator koparki zahaczył o zakopany pod ziemią gazociąg. Przybyła na miejsce zdarzenia Straż Pożarna rozstawiła kurtyny wodne i cały czas monitorowała stężenie gazu, który było czuć nawet 300 metrów od miejsca wypadku. Sytuacja była na tyle poważna, że zarządzono ewakuację targowiska i zamknięcie ul. Pilczyckiej na odcinku od łącznika z ul. Kozanowską do ul. Hutniczej. Objazd w stronę Maślic wytyczono ul. Dokerską, a w Stronę centrum ul. Hutniczą. Dopływ gazu został odcięty ok godz. 17. Akcja spowodowała ogromne utrudnienia w ruchu, co doprowadziło do gigantycznych korków w całej okolicy. Na szczęście w wyniku całego wydarzenia nikt nie ucierpiał i już o godzinie 17:15 został przywrócony ruch na ul. Pilczyckiej.
Wypadek nie będzie miał wpływu na tempo pracy przy budowie nowego torowiska.

Zdjęcia i artykuł:
Krzysztof Kokot

/ / / /
/ / / /
/ / / / / /
Havoc | 2011-03-30 23:01:50
Tak, w pewnym momencie było nieciekawie. Korki były masakryczne. Jakby nie dość było temu, że przy "normalnych" warunkach powrót z centrum na Kozanów swoim tempem przypomina pochód pierwszomajowy... Świetna fotorelacja, fajnie że akurat byłeś w pobliżu :)
Cóż, mieszkam na Kozanowie :)