Sprzedaż pałacu
Autor: Poszukiwacze Przygód°, Data dodania: 2011-01-07 00:22:35, Aktualizacja: 2011-01-07 00:22:35, Odsłon: 1826

Sprzedaż

Zabudowania przypałacowe – dworek z 1903 r.

Budynek wybudowany z kamienia i cegieł o grubości ścian 67 cm.
Wyremontowano elewację, do wykończenia pozostało wnętrze budynku.

Na parterze o powierzchni ok. 93 m2 zaprojektowano i częściowo wykonano salon o pow. 28,10 m2, kuchnię 28,30 m2, łazienkę, pomieszczenie gospodarcze, korytarz.
Na piętrze zaplanowano duży 28 m2 hol, 2 pokoje, 2 skrytki, wc.
Budynek położony na 34 arowej działce. Teren dookoła został wysprzątany i zagospodarowany.
Przed i za domem płynie wartki strumień, który został uregulowany, wyczyszczony i wyfaszynowany; przez strumień przerzucono 3 mostki.

Dom i teren jest częścią zespołu zabudowań folwarcznych i otrzymał swoją formę w latach 1900-1913. Do dziś zachowała się niemal w całości niezmieniona kompozycja przestrzenna, kształt brył i dachów budynków posadowionych na terenie folwarku , przy pałacu.
Dookoła bukowy starodrzew niedaleko Wzgórze Joanny, park w Postolinie i wiele przyrodniczych i turystycznych atrakcji. Okoliczny teren lekko pofałdowany z ogromnymi połaciami lasów bukowych. Doskonałe miejsce na odpoczynek bierny i aktywny.

Budynek wpisany do rejestru zabytków. Projekt budowlany zaakceptowany przez Konserwatora Zabytków, remont budynku przeprowadzono pod nadzorem Konserwatora; właściciel posiada komplet potrzebnych dokumentów.

/ / / / 1 /