Teczki Baupolizei zu Waldenburg
Autor: Mariusz/Augustyniak°, Data dodania: 2010-04-24 17:13:38, Aktualizacja: 2010-04-24 17:13:38, Odsłon: 2419

zawartość teczek przypisana jest do odpowiednich budynków

Teczka 1 Akten der Baupolizei zu Waldenburg (Policji Budowlanej) założona dla budynku Freiburgerstrasse 8/Helmuth-Brückner Str. 8 w roku 1906, a prowadzona do roku 1933 (według opisu na teczce).
Pierwszy dokument, numerowany 1 - datowany na 29 sierpnia 1908. Ostatni z numerem 71 - 7 czerwca 1930.
Z 71 ponumerowanych dokumentów w teczce znajduje się 35 z czego niektóre są dwustronne.
Zdjęcie nr 1

Teczka 2 Akten der Baupolizei zu Waldenburg (Policji Budowlanej) założona dla budynku Roon Strasse 7 w roku 1913. (według opisu na teczce).
Pierwszy dokument, numerowany 1 - datowany na 21 październik 1912. Ostatni z numerem 12 - 02 listopad 1913.
Z 13 ponumerowanych dokumentów w teczce znajduje się 10 z czego niektóre są dwustronne.

Zdjęcie nr 2

Teczka 3 Akten der Baupolizei zu Waldenburg (Policji Budowlanej) założona dla budynku Auen Strasse 24b w roku 1909. (według opisu na teczce).
Pierwszy dokument, numerowany 1 - datowany na 10 kwietnia 1908. Ostatni z numerem 62 - 30 pażdziernik 1922.
Z 62 ponumerowanych dokumentów w teczce znajduje się 34 z czego niektóre są dwustronne.

Zdjęcie nr 3

Teczka 4 Akten der Baupolizei zu Waldenburg (Policji Budowlanej) założona dla budynku Ritter Platz 1 w roku 1900. (według opisu na teczce).
Pierwszy dokument, numerowany 1 - datowany na 04 październik 1900. Ostatni z numerem 7 - 17 sierpień 1900.
Z 7 ponumerowanych dokumentów w teczce znajduje się 6 z czego niektóre są dwustronne.

/ / /