2024 - Budowa buspasa na Jagodno, ul. Buforowa, Wrocław
Zdzisław K.: 18 kwietnia widoczny odcinek budowanego buspasa został wypełniony betonem.
Kościół Świętej Rodziny, ul. Królowej Korony Polskiej, Szczecin
atom: Kościół jest pod wezwaniem Świętej Rodziny, poprawiłem nazwę obiektu.
Zbigniew Waluś: A tu dobrze podpisałem ?
Kościół św. Katarzyny Aleksandryjskiej, Kąty Bystrzyckie
Budynek nr 2, ul. Ogrodowa, Dzierżoniów
stap: Po wojnie ludzie potrzebowali naprędce dachu nad głową, Stąd takie efekty. Mi też szkoda dawnej formy, ale ludzie ważniejsi niż ozdobne gzymsiki i wieżyczki.
ul. Zgierska, Łódź
Alistair: Przypomina to miejsce ?

Spotkanie XXXVII w dniu 29 czerwca 2008 roku - Fotoreportaż

Fotoreportaż ze spotkania w dniu 29 czerwca 2008 roku
Zarząd stowarzyszenia Wratislaviae Amici oraz administracja portalu zapraszają wszystkich miłośników strony www.dolny.slask.org.pl na oficjalne spotkanie w dniu 29 czerwca 2008 roku (niedziela). Spotkanie rozpocznie się od pleneru fotograficznego na Cmentarzu Oficerów Armii Radzieckiej przy ul. Karkonoskiej o godzinie 14.00, następnie przejdziemy do Parku Południowego, po którym w ramach wycieczki oprowadzi nas Michael Vratislaviensis przybliżając wszystkim zainteresowanym historię tego wyjątkowego miejsca.
Zdjęcie nr 3

Następnie spotkanie przeniesie się do lokalu w sąsiedztwie Parku Południowego , gdzie jak zawsze w miłej atmosferze przy kawie lub piwie będzie można porozmawiać m.in. o przynależności do stowarzyszenia, złożyć deklaracje członkowskie, jak również zapoznać się z przyszłymi kierunkami rozwoju strony i stowarzyszenia. Raz jeszcze serdecznie zapraszamy…

Zarząd Wratislaviae Amici

Fotoreportaż ze spotkania w dniu 29 czerwca