Hotel Rzeszów (dawny), al. Piłsudskiego Józefa, Rzeszów
Piotrek-rz: Kopuła po lewej kościół Chrystusa Króla. 10 piętrowe budynki w tle - osiedle Sportowa.
Piotrek-rz: Widok na zachód. Po lewej wiadukt śląski.
Piotrek-rz: Widok na północ. Po prawej stronie tory prowadzą na wjazd na dworzec głowny. Jasny budynek na środku kadru ponad torami - zakłady drobiarskie.
Stadion CWKS Resovia Rzeszów, ul. Wyspiańskiego Stanisława, Rzeszów
Piotrek-rz: Nie ma szans żeby to były lata 1980-90. To na pewno jest wcześniej. Nie ma bydynków przy Wyspiańskiego 35 i 37 a one były juz 1975.
Kamienny Jaz
Alistair: Wymiana na wyraźniejszy skan.
Budynek nr 5 (nie istnieje), ul. Noworudzka, Wałbrzych
rajaser: Unikat.

tomimaki

Wykolejenie tramwaju Skoda
Autor: Siloy°, Data dodania: 2008-05-16 09:08:17, Aktualizacja: 2008-05-16 09:08:17, Odsłon: 3030

Dnia 23 08 2007 z powodu odłamania kawałka szyny nastapiło wykolejjenie tramwaju Skoda 16T

W dniu 23 sierpnia 2007 miało miejsce jedno z kilku wykolejeń najnowszego wrocławskiego nabytku tramwaju Skoda. Obyło sie bez większych szkód jedynie linia tramwajowa na kilka godzin została sparaliżowana

/ / / / / s /
/ / / /
/ / / / / 2007
gosc_nty | 2008-05-20 10:24:17
a jakis kawalek tekstu to gdzie jest ? to nie jest artykul
A to trudno się domyśleć? Potraktuj to jako fotorelację.
gosc_nty | 2008-05-20 10:52:39
wybacz, ale nieszczesliwe wydarzenia nie sa elementami architektury
jacekq | 2008-05-20 11:30:53
Dlatego trafiło to do artykułu. Natomiast pojęcie artykuł jest umowne, tekst może być, ale nie musi. Patrz np. "artykuły" jako relacje ze spotkań WA i wcześniejszych. Jeśli już się czepiać, to w tekście nie napisano, gdzie owo wydarzenie miało miejsce. Wiem, przypisanie do ulicy mi wystarcza, mimo wszystko w tekście przydałoby się to też ująć.
gosc_nty | 2008-05-20 13:22:06
jacekq-admin°: Dlatego trafiło to do artykułu. Natomiast pojęcie artykuł jest umowne, tekst może być, ale nie musi. ??? znaczy sie, ze wystarczy tylko zdjecia wstawic pod jeden wspolny tutul niczego nie dodajac i juz jest artykul ? chyba ze tobi to admi, bo uzytkonik musi cos dac, a nawert jak da do artykulu to zdjecie wylatuje bo cos znowy z nim nie tak ech, gdybysie szanownia dmini sprawdzili moje zdjeica z szyna z ul nauczyciesliek to byscie zauwzyli, ze ww czwartek 15.05.208 podmienilem ja na odpowiedni rozmiar ale jak widac sa rowni i rowniejsi coz ja szary forumowicz moge sobie tylko pomarzyc aby zdjeica bez opisu, bez zwiazku z tematyka strony, dokuemntacja architektury ostaly sie na stronie
U.N. | 2008-05-20 16:17:35
Słyszałeś już coś o fotoreportażu? Jeśli zamieniasz zdjęcia znajdujące się w wyroczni na poprawione, to racz napisać komentarz pod tym zdjęciem o zaistniałej zmianie. Nikt z adminów nie jest jasnowidzem, a automatycznej informacji o edycji zdjęć nie otrzymujemy.
gosc_nty | 2008-05-21 09:16:12
Ropucha - Admin°: Słyszałeś już coś o fotoreportażu? tak, slyszalem ale fotoreportaz to nic innego jak cykjl zdjec tematycznych, a nie artykul bo tresc stanowia zdjecia a teskt tylko mala okrase
U.N. | 2008-05-21 10:32:17
reportaż «tekst publicystyczny, audycja lub film będące opisem zdarzeń lub faktów opartym na autentycznym materiale» fotoreportaż «reportaż składający się z serii zdjęć fotograficznych lub filmowych i krótkiego tekstu wiążącego» artykuł: 1. «tekst publicystyczny, literacki lub naukowy zamieszczony w gazecie lub czasopiśmie» W fotoreportażu zdjęcia zastępują "tekst publicystyczny" będący podstawą artykułu.
jacekq | 2008-05-21 11:37:48
Zastanawiam się czy czytasz odpowiedzi? Powtarzam zatem: pojęcie "artykuł" na tej stronie jest pojęciem umownym, służącym do różnych celów, m. in. do tego by mogły na stronie egzystować zdjęcia formalnie nie mieszczące się w ramach strony, powiązane jednakże z Wrocławiem i Dolnym Śląskiem. Np. "Spotkania WA", "Etykiety piwne", "Bilety MPK" itp. Mnożenie obiektów (nota bene samo pojęcie obiekt ma kilka znaczeń i o to też można by potoczyć nieco dyskusji) uważamy za zbędne. Przy tworzeniu "artykułu" możesz wybrać (czego na ogół nikt nie robi, a szkoda) - typ tegoż artykułu: "Wiadomość", "Historia", "Opowieść", "Film". Czy wobec powyższego usatysfakcjonuje Cię dodanie jeszcze jednej opcji "Fotorelacja"?
gosc_nty | 2008-05-21 14:33:48
nie ma sensu dodawac opcji fotorelacja, sa przeciez zdjecia tematyczne od wielu lat tego forum, po prostu jesli artykul jest pojeciem umownym to kiedy nie ma wiele tekstu, a jest bogaty material zdjeciowy jak tu, to uzyjmy istniejacego juz terminu a nie tworzmy nowe bo tak dla np takiego opisu: wjazd x do y okraszony np 1 linijka tesktu i 20 zdjeciami bedziemy mowic, ze to jest artykul ? re Ropucha: fotoreportaż «reportaż składający się z serii zdjęć fotograficznych lub filmowych i krótkiego tekstu wiążącego» sama sobie odpowiedzialas, tu nie ma tekstu wiazacego poszegolne zdjeica
jacekq | 2008-05-21 15:10:24
"po prostu jesli artykul jest pojeciem umownym to kiedy nie ma wiele tekstu, a jest bogaty material zdjeciowy jak tu, to uzyjmy istniejacego juz terminu a nie tworzmy nowe" No więc właśnie tak teraz jest. Odniosłem się do Twojej argumentacji, ze same zdjęcia bez tekstu to nie artykuł, popartej definicją słownikową. Więc tłumaczyłem, ze ustaliliśmy, ze to co tu nazywamy artykułem, jest workiem służącym do wrzucania wszystkiego, co chcielibyśmy zachować na stronie, ma związek z naszym regionem, ale nie jest architekturą, urbanistyką i infrastrukturą. Czy teraz się już zrozumieliśmy?