Ładownia kolejki linowej (dawna), ul. Broniewskiego Władysława, Żary
Olek Droń: Podmienione . Przepraszam za kłopot
Śnieżka widziana z..., Karpacz
górski: To jest rzadkością, bo o wschodzie słońca (pora i kierunek skąd widać). Często obserwowałem takie zjawisko gdy słońce chyliło się ku zachodowi. Z DK-30 widziałem wielokrotnie między Chmieleniem a Pasiecznikiem , na zjeździe do Barcinka, czy okolic Rybnicy. Z Karpacza można trafić podwójny błysk - od szyb górnego (meteo) i dolneo spodka (restauracja). Obecnie jest łatwiej, bo komórka jest zawsze pod ...
Panoramy i widoki Międzyborza, Międzybórz
Lekok: Tylko pochwalić:)
Zdjęcia lotnicze, Świebodzice
Tony: Subtelna różnica, ale chyba Twoje lepsze. Wymieniłem :)
Stocznia rzeczna Konstal, ul. Michalczyka Kazimierza, Wrocław
Lekok: Dopisałem:)
Budynek nr 6, ul. Bema Józefa, gen., Wałbrzych
rajaser: Pusty plac za bramą wjazdową, to miejsce przyległej do budynku, nieistniejącej sali balowej.

Z cyklu "Czytelnia Gepperta"

Niekonwencjonalny przewodnik po katedrze - spotkanie z autorem
Zapraszamy na spotkanie z autorem książki "Niekonwencjonalny przewodnik po wrocławskiej katedrze" panem Wojciechem Chądzyńskim 21 lutego o godz. 18.00 na ul. Ofiar Oświęcimskich 1/2. Więcej informacji na temat książki można znaleźć w artykule - "Niekonwencjonalny przewodnik po wrocławskiej katedrze" Spotkanie poprowadzą panie: Joanna Kaliszuk i Agnieszka Kłos. Zapraszamy...

/ /
Kiciek | 2008-02-22 01:42:57
Byłem na spotkaniu. Fajnie jest wewnątrz domu Rybisha a pomysleć, że kiedyś chyba był tu pośredniak (albo obok) jak pamiętam. Acha Chądzyński to niezły model bo np. legenda o łysym Aniołku z pomnika Nepomucena przed kosciołem św Krzyża jest jego autorstwa. Fajny gość. Dla mnie jego książki są o niebo łatwiej przyswajalną wiedzą o Breslau niż te opasłe tomiska.