Kamienica nr 28 (dawna), ul. Kazimierza Wielkiego, Wrocław
wrotislau: Album można kupić na amerykańskim eBay-u za jedyne 1250$, niestety nie wysyłają do Polski. W albumie znajduje się też sporo zdjęć wykonanych we wnętrzach ale nie potrafię ich przypisać do konkretnego obiektu. Dla zainteresowanych:
Łapczyce
Trachenberg: Potwierdzam nie są to Łapczyce. Kolega Hellrid ma rację. Proszę usunąć tą widokówkę z podgrupy Łapczyce i nie wprowadzać łudzi w błąd.

Dolnośląski Festiwal Nauki i Wratislaviae Amici

22-23 wrzesień 2007 - "Park Wiedzy" - fotoreportaż z imprezy...
Dolnośląski Festiwal Nauki jest coroczną imprezą popularno-naukową organizowaną przez wyższe uczelnie i instytuty naukowe Wrocławia. Celem Festiwalu jest upowszechnienie i propagowanie nauki oraz przybliżenie społeczeństwu problemów, jakie rozwiązuje. Festiwal ma przekonać społeczeństwo, że wiedza jest podstawowym instrumentem kształtowania regionu i że od poziomu społeczeństwa opartego o wiedzę zależeć będzie nasze miejsce w Unii Europejskiej.
Imprezy kulturalne DFN - warsztaty plastyczne, dziennikarskie, muzykoterapeutyczne, arteterapeutyczne, wystawy artystyczne, konkursy plastyczne, spektakle, koncerty, projekcje filmów - mają zachęcać do aktywizacji w życiu kulturalnym. Strona festiwalu - http://www.festiwal.wroc.pl/ , szczegółowy program weekendowego pikniku pod nazwą "Park Wiedzy" można znaleźć na stronie:

Zapraszamy wszystkich chętnych, a w szczególności sympatyków naszej strony w dniach 22-23 wrzesień na organizowany przez Biuro Rozwoju Gospodarczego UM "Park Wiedzy" - piknik rodzinny z naszym udziałem. Impreza odbędzie się w Parku Staromiejskim za Teatrem Lalek w godz. od 11 - 15 (sobota i niedziela), przewidujemy liczne atrakcje związane z funkcjonowaniem naszego portalu, będzie okazja poznać zasady funkcjonowania całego serwisu, poznać bliżej grono osób odpowiedzialnych za jego funkcjonowanie jak również obejrzeć kolejne cenne archiwalne materiały dotyczące Wrocławia i Dolnego Śląska, serdecznie zapraszamy...

Zarząd stowarzyszenia Wratislaviae Amici oraz administracja strony www.dolny.slask.org.pl

22 wrzesień - sobota

23 wrzesień - niedziela

/ / / / 4 / /
kyniol | 2007-09-20 22:40:57
Super pomysł aby WA był na festiwalu nauki. gratuluję!
Zapraszamy - nasz namiot zaraz obok fontanny z krasnalami przy Teatrze Lalek :-)
ewa j. | 2007-09-22 15:58:27
Piękne cele.. życzę powodzenia i dobrej zabawy. W moim zastępstwie wysyłam ojca na festiwal :)
fck | 2007-09-22 15:26:29
Może wpadnę na chwile pogadać :-)
klapador | 2007-09-22 20:28:23
Chyba wpadnę z familiją
Kiciek | 2007-09-23 06:55:24
Byłem i gratuluję uporu w promocji strony. Acha tych zdjęć jest naprawdę 180 000?Jesu życia braknie na ich obejrzenie.
Czy można zamówić koszulki "Wratislaviae Amici"?
Wszystkie zamówienia odnośnie koszulek prosze kierowac od mnie na maila.