Dom nr 30, ul. Kozielska, Krapkowice
Hellrid: Na tej "wielopolówce" są pokazane obiekty: Kozielska 30 (po lewej), Kozielska 28 (po prawej), na dole skład to Kozielska 28a, obecnie dalej jest tam skład opału i innych towarów.
Gospoda zum weissen Lamm (dawna), ul. Prudnicka, Krapkowice
Hellrid: AB1929: Jakob Bittmann, Gasthausbesitzer, Krappitz, Coseler Straße 6. Okazuje się, że obiekt już jest, przenoszę.
kitapczy: Punktem odniesienia są plany miasta z roku 1910 i 1911: Kamienica mieszcząca hotel stała bliżej narożnika Rynku niż obecny nr 3 w zabudowie blokowej. Ujednoliciłam zapis na nr 5.

Ostatnio wyszukiwane hasła

Budynek_nr_27_d_szkola_szybowcowa_ul_Kreta_Jezow_Sudecki_, Kędzie, Hala stulecia przystanek, Kliniki politechnika, organy, pilchowice 13, lubań kościół, Wrocław legnicka, Wre, ul.Horbaczewskiego, Przystanek reja, Kamień pomorski, Lüben, kow, Kamień pomorski stacja, nieużywane to, odrzańska, oławska, komarno, Ogród Botaniczny przystanek, czuchow, I_Liceum_Ogolnoksztalcace_im_Stefana_Zeromskiego_ul_Kochanowskiego_Jana_Jelenia_Gora, Bastion sakwowy, slawentzitz, swierzawa, Izbicko, świeradów zdrój, karpacz, szczyglowice, Bema, grzybowo, Dubois, nowa ruda stara osada 22, noe, Dom Edyty stein, tam cieplice, fsc, tamy, kościół ewangelicki, Przyszówka, Łabędy, Pomorska, Mosty pomorskie, kościół św michała, cieplice szkoła, Jawor, nowa sól w, bliszczyce, dwór czarne, Przystanek rynek, środkowa 7, Wał, wrocław, zakładowa, wrocław szewska, szkoła radiotechniczna Jelenia, składowa, narodowe, Narodowe forum, Plac orląt lwowskich przystanek, zakłady chemiczne Jelenia Góra, Dworzec swiebodzki, Smolecka, wyspa Piasek, Piasek, Piask, Piasku, Kościół NMP na Piasku, Śrubowa, katowice, legnica, Mią, Kronenberg, Wrocławski park przemysłowy, Park biznesu, Wieniec, Babimojska, mierczyce, granowice, Strzegomska 148, jaworska 5, powiat strzeliński, szczecin kapelle, szczecin kosciół, friedhof, zakłady optyczne Jelenia Góra, szczecin friedhof, pammin, wołczyn, loitz, Świdnica plac Grunwaldzki, Świdnica ul. Łukowa, myślibórz, II LO im. Piastów Śląskich, chojna Vereinshaus, Königsberg, kowary, słońsk, łońsk, przedmieście

Boguszyce w ANR
Autor: Poszukiwacze Przygód°, Data dodania: 2007-05-12 13:46:08, Aktualizacja: 2007-05-12 13:46:08, Odsłon: 2542

>Boguszyce w ANR

Boguszyce

(do 1945r Bogschutz)

Nr rejestru zabytku - 469/W (pałac), 470/W (park).
Adres: Boguszyce, gmina Oleśnica, woj. Dolnośląskie.
Partner do rozmów: ANR OT Wrocław
Położenie: 8 km na pn. od Oleśnicy na skraju Równiny Oleśnickiej.
Areał: ok. 2 ha.
Boguszyce

Areał: ok. 2 ha.

Zespół tworzą:
Pałac o kubaturze: 10000m3, ilość kondygnacji: 3. Dwuczłonowy, neogotycki w formie budynek pałacu, z narożnymi wieżami, płaskim dachem i krenelażem w elewacji, został w 1997 r. częściowo odremontowany. W jego wnętrzach zachowały się elementy wystroju (stolarka) a szczególnie interesująca jest "sala rycerska". Do pałacu przylega niewielki park.
Park o powierzchni 1,50ha typu dworskiego ze stuletnim drzewostanem. Na osi pałacu wzgórek widokowy.

Zalecana funkcja:
Obiekt ten może być wykorzystany jako miejsce czynnego wypoczynku i rekreacji.