Szprotawa
Popski: Myślę, że korzystniej byłoby dopisać ogółem do stacji niż do miasta, którego tu nie widać.
tomimaki: Tak. A tu mamy takie coś: . Nie zauważyłem... Który obiekt zostawiamy?
Lutynia, Żagań
Olek Droń: Stifstmuhle - Flachsspinnere -

Debata 'Wrocław – miasto, które będzie …'

Gorąco zapraszamy do wzięcia udziału w pierwszej dyskusji 'Wrocław miastem wieżowców', która odbędzie się 13 kwietnia 2007 roku o godzinie 17.30, w budynku Zintegrowanego Centrum Studenckiego Politechniki Wrocławskiej, który stał się już nowym architektonicznym symbolem miasta - Wybrzeże Wyspiańskiego 23-25, bud. C-13, s.3.11 - sala teatralna, 2 piętro.
Stowarzyszenie Architektów Polskich Oddział we Wrocławiu, we współpracy z Towarzystwem Upiększania Miasta Wrocławia oraz przy współudziale Stowarzyszenia Wratislaviae Amici przygotowuje cykliczną debatę 'Wrocław – miasto, które będzie …', dotyczącą rozwoju miasta. Wykorzystanie nazwy, która pojawiła się w Architekturze-Murator jako tytuł artykułu o Wrocławiu, wydaje się nam naturalnym przedłużeniem rozpoczętego tam wątku. Jednocześnie odzwierciedla ona również stan miasta i nadzieje związane z jego przyszłością.

Nie jest naszym zamiarem krytykowanie, zależy nam raczej na tym, żeby tematy, którymi będziemy się zajmować uświadomiły wszystkim potrzebę dbałości o miasto, jego przestrzeń i architekturę. Chcemy w sposób jak najbardziej aktywny i konstruktywny brać udział w przestrzennym życiu Wrocławia. Do dyskusji zapraszamy przedstawicieli władz miasta, inwestorów, dziennikarzy, architektów i przede wszystkim mieszkańców miasta.

Patronat medialny nad naszą debatą objęły: Architektura-Murator, Radio RAM, Słowo Polskie – Gazeta Wrocławska.

W dyskusji chcemy zderzyć zdanie przedstawicieli trzech stron: miasta, inwestorów i specjalistów (architektów, dziennikarzy), którzy w jakiejś mierze mają reprezentować mieszkańców.

Więcej informacji o debacie na stronach - SKYSCRAPERCITY oraz SARP

/ / /