Reklamy i ogłoszenia, Radków
Hellrid: AB1927: Schoelpert Karl, Malermstr., Friedrichstrasse (bez numeru), ob. Wąska.
Hellrid: To samo co:
Hellrid: AB1927: Gebauer Richard, Inh. Paul Gebauer, Konditorei, Ring 12-13, numeracja obecna jednakowa.
Hellrid: Franz Zimmer, Braunauerstrasse 32 = Grunwaldzka 32 (zgodnie z mapą).
Hellrid: Brunnenplatz = ob. Prosta, mam mapę z numeracją budynków, tutaj na zdjęciu: - widoczne są od początku po prawej kamienice numer 1, 2 i 3.

Wichura nad Wrocławiem - 18/19.01.2007
Autor: Koloko°, Data dodania: 2007-01-19 18:26:08, Aktualizacja: 2007-01-19 18:26:08, Odsłon: 4004

Skutki nocnej wichury na Dolnym Śląsku: 12 osób rannych ponad 200 tysięcy bez prądu, 68 dróg nieprzejezdnych.

Zdjęcia Koloko:

Zdjęcia Alojzyna:

Zdjęcia Kyniol:

Zdjęcia Sylwek:

Zdjęcia PAX:

Zdjęcia: AdrianKucharski:

Zdjęcia: Kwasior:

Zdjęcia Analityk, PAX, Silent :

/ / / /
kyniol | 2007-01-19 20:09:24
: 19.01.2007 :: Skutki wichury godz.14:00 Mimo panujących w dalszym ciągu bardzo trudnych warunków atmosferycznych, awarie i uszkodzenia wywołane wichurą, która przeszła nad Dolnym Śląskiem i Opolszczyzną, są systematycznie usuwane przez wszystkie służby EnergiiPro. Od rana naprawiono już 2024 stacje SN/nN oraz 57 linii SN. Aktualnie uszkodzonych jest jeszcze około 3000 stacji SN/nN i 11 stacji 110/SN oraz 360 linii SN i 58 linii 110 kV. Na terenie działania Oddziału w Jeleniej Górze bez napięcia pozostają stacje Kowary i Świętoszów; w Legnicy - Legnica Północ, Zosinek, Gromadka oraz Prochowice. Na terenie działania Oddziału we Wrocławiu bez prądu są stacje: Milicz i Swojec. Prace mające na celu przywrócenie zasilania w całym regionie trwają i będą prowadzone nieustannie aż do usunięcia wszystkich szkód wyrządzonych przez żywioł. :: 19.01.2007 :: Skutki wichury godziny poranne Wichury, które przeszły nad Polską minionej nocy, spowodowały na terenie działania EnergiiPro Koncernu Energetycznego SA (województwo dolnośląskie i opolskie) znaczne szkody w majątku sieciowym. W ciągu nocy odnotowano 7300 awarii na sieci SN i WN. Łącznie uszkodzonych zostało 19 stacji 110/SN i około 5400 stacji SN/nn oraz 67 linii 110kV i 417 linii SN. Szacuje się, że około 64 500 gospodarstw domowych pozostaje bez prądu. Na terenie Oddziału w Jeleniej Górze bez napięcia pozostają Kowary; w Legnicy - Legnica Północ i Zosinek oraz gmina i miasto Prochowice. Na terenie Oddziału we Wrocławiu bez prądu jest Środa Śląska, Milicz, Oborniki Śląskie, Żmigród oraz Zakłady Rokita w Brzegu Dolnym, a na terenie Oddziału w Opolu - całe miejscowości Namysłów i Pokój. Powyższa sytuacja zmieniała się i zmienia dynamicznie. Wszystkie służby EnergiiPro postawione są w stan najwyższej gotowości i podjęły czynności związane z lokalizacją i usuwaniem awarii. Priorytetowo usuwane są awarie na liniach 110kV mające na celu przywrócenie zasilania na dużych obszarach. SN - średnie napięcie WN - wysokie napięcie nn - niskie napięcie źródło: oficjalna strona www EnergiiPro KE SA -
kyniol | 2007-01-20 09:19:31
:: 20.01.2007 :: Skutki wichury godziny poranne Sytuacja w sieci elektroenergetycznej ulega stopniowej poprawie. Pomimo ciągle znacznej ilości uszkodzeń w sieci 110 kV (nadal pozostaje uszkodzonych 23 linii) do coraz większej liczby odbiorców udało się przywrócić dostawę energii. W godzinach wieczornych dnia wczorajszego uruchomione zostały stacje 110 kV w Miliczu, Prochowicach, Legnicy oraz we wrocławskiej dzielnicy Swojczyce. W chwili obecnej (sobota, godzina 6:00) wyłączonych jest ok. 750 stacji SN/nn oraz 141 linii średniego napięcia. Główne obszary, w których utrzymują się jeszcze masowe zjawiska awaryjne zlokalizowane są w powiecie bolesławieckim,, jeleniogórskim, wałbrzyskim, oleśnickim, namysłowskim oraz w okolicach miasta Chojnów. Wyłączonych jest też kilkanaście stacji w obszarach górskich Kotliny Kłodzkiej Służby EnergiaPro kontynuują prowadzenie prac naprawczych. źródło: oficjalna strona www EnergiiPro KE SA -
Stanisław | 2007-01-21 01:25:36
W piątek (19.01.) rano na terenie dawnego województwa wrocławskiego było wyłaczonych ponad 20 linii 110 kV, GPZ-y(główne punkty zasilania) w Obornikach Śl., Żmigrodzie, Miliczu oraz we Wrocławiu na ul.Skarbowców i na Swojcu były pozbawione zasilania z sieci 110 kV. Także "Rokita"w Brzegu Dln. pozbawiona była zasilania. Po godzinie 10 przywrócono zasilanie dla GPZ-ów w Żmigrodzie i w Obornikach Śl., po 12 zasilono "Rokitę". Po południu zasilono GPZ -y Milicz, Skarbowców i Swojec. Podstawowa przyczyna tych zakłoceń to powalone drzewa na linie. 3 linie 110 kV na terenie dawnego województwa wrocławskiego wymagają poważniejszych napraw(np. koło Oławy linie 110 kV mają połamane słupy).
kyniol | 2007-02-09 19:41:32
odbudowa linii 110kV pod Oławą została zakończona dopiero w piątek 09.02.07r. pomimo przystąpienie natychmiast do naprawy (tj. 19.01.07r.)
MT | 2007-02-09 23:21:53
Potwierdzam, zniszczenia były dość znaczne, poza tym dostęp do uszkodzonych linii był w wielu przypadkach bardzo utrudniony, na szczęście sytuacja została opanowana po ponad dwóch tygodniach ciężkiej pracy wielu ludzi...
Sylwek | 2007-02-10 00:00:14
To co widzimy tutaj na zdjęciach to "pikuś " w porównaniu z tym co wyrządził wtedy wiatr na Dolnym Ślasku. Las przed Prochowicami jest tak zniszczony, że w niektórych miejscach co dziesiąte drzewo jest złamane lub przewrócone razem z korzeniami. Niewiele mniejsze zniszczenia powstały w lesie pomiędzy Wołowem a Brzegiem Dolnym.
Zdjęcia 22, 23, 24 są mojego autorstw czyli sylwka. Proszę o poprawienie podpisu.