Zdjęcia niezidentyfikowane (Wrocław), Wrocław
pavelo: Całkiem możliwe, że ten napis to Heringe. Byłoby dobrze, jakby tak jeszcze sprawdził kol. pietrzepawle w adressbuchach z 1911 lub 1912, czy faktycznie wcześniej też handlowano tam rybami. Jakoś ciężko mi znaleźć inne podobnie wyglądające skrzyżowanie...
Instalacja Paprykarz Szczeciński, ul. Wendy Apolinarego Tadeusza, Szczecin
MacGyver_74: Jeżeli chcesz przypomnieć sobie tamte wrażenia to polecam paprykarz z firmy Łosoś w Ustce. Zachowali oryginalne proporcje. :)

Wieczór autorski Wandy Sieradzkiej.
Autor: kate16°, Data dodania: 2006-05-29 10:02:48, Aktualizacja: 2006-05-29 10:02:48, Odsłon: 1964

Poetycka impreza w Klubie Muzyki i Literatury 11 III 2006.
Wieczorem 11 marca 2006 roku we wrocławskim Klubie Muzyki i Literatury odbył się wieczór autorski wrocławskiej poetki Pani Wandy Sieradzkiej. Jak na wielu tego typu spotkaniach, po występie samej autorki wiersze recytowali młodzi miłośnicy poezji.

/ / / / 43-51 / /
kate16 | 2006-05-29 10:30:46
Wkleiłam te zdjęcia jako ukryte(83391,83394,83397) i nie weszły do artykułu, –dlaczego?Wkleiłam te zdjęcia jako ukryte(83391,83394,83397) i nie weszły do artykułu, –dlaczego?
Przecież są? Gdzie są spod kania?
Już wkleiłem zdjęcia- kate16 jeszcze się uczy :-)
U.N. | 2006-05-29 11:11:19
Spod kania też już poprawione, jak widzę. A swoją drogą, kate16, to należę do tych ludzi, którzy akurat po raz pierwszy słyszą o p. Sieradzkiej i nie mają pojęcia o jej twórczości, więc może byś jako znawczyni jej dzieł nieco więcej dla laików na ten temat napisała.
kate16 | 2006-05-29 11:31:29
Znawczyni to ogromna przesada, ale zgoda napiszę więcej i spróbuję dodać do tego "aetykułu".
U.N. | 2006-05-30 13:08:12
Ponieważ nie spełniłaś obietnicy przybliżenia twórczości p. Sieradzkiej nieoświetlonym, szukałam w sieci informacji o tej wszystkim znanej osobie. Czy to ona? Holenderska Wrocławianka czy wrocławska Holenderka? A może informacje w sieci są nieaktualne?
TadPiotr | 2006-05-29 11:36:43
Dołączam się do szczupłego grona ludzi nie mających pojęcia o Słynnej Poetce. A jaki ona ma związek z architekturą i urbanistyką??
teresa, teresa kozlowski | 2006-05-29 11:31:07
Zycie jest nielatwa droga ? Ciekawe, kto to wymyslil.
diag | 2007-02-06 19:08:00
Wrocławski Klub Muzyki i Literatury posiada piękną salę, która na każdym zrobi wrażenie, szczególnie jak się jest po raz pierwszy. Sala ta musiała powstać po wojnie, gdyż w tej części pl. Kościuszki ostał się tylko Bank Drezdeński. Klubem opiekuje się sympatyczny pan Placek, właściciel pobliskiej kwiaciarni i uznany specjalista od kompozycji kwiatowych.