Spotkanie XXI - 9.07.2005 - Nad Odrą i Pub Czemu Nie

Zapraszamy wszystkich miłośników strony www.wroclaw.dolny.slask.pl na spotkanie, które odbędzie się 9 lipca 2005 roku tj w sobotę o godz. 18-ej nad Odrą tuż przy ulicy Zawalnej (północny brzeg Odry - ok.100 metrów na wschód od mostów Trzebnickich) w miejscu widocznym na fotografii (brzeg od strony ulicy Zawalnej)

Zdjęcie nr 1

No i oczywiście troszkę padało, dlatego też po przybyciu chętnych na miejsce spotkania, ustaliliśmy plan B - czyli pub Czemu Nie przy Wita Stwosza.

Najbardziej wytrwali udali się jeszczę na nocną sesję fotograficzną do miasta :)

/ 21 /
Siloy | 2005-07-04 09:38:08
Grilka ja przytaszczę :)
Prognozy na sobotę przewidują ulewę, nie mamy szczęścia do plenerowych imprez.
Jeanick | 2005-07-06 23:55:09
A może jakieś alternatywne miejsce?
Danuta B. | 2005-07-07 09:47:46
Jeanick ma rację - potrzebny plan B. Może padać.
jacekq | 2005-07-07 12:13:45
Czemu NIe czeka (wakacje, nie ma studentów, więc sobota jest możliwa), jeśli tylko decyzja zapadnie do piątku...
Siloy | 2005-07-07 13:41:29
Można pod Mostem Warszawskim - tam nie będzie padać :)
Koloko | 2005-07-07 14:44:49
Przeciez jest piękna pogoda :)
Neo[EZN] | 2005-07-07 18:52:23
Ja mam taki pomysł żeby zrobić grilla nad Odrą ale w nieco innym miejscu - tuż przy Zawalnej jest fajna trawka nad rzeką - można tam podjechać autkiem - jeżeli ktoś grilla przywiezie to będzie mu wygodniej. Dobry dojazd komunikacją miejską, przyjemna okolica.
MT | 2005-07-07 23:55:31
Myślę, że lokalizacja jest do zaakceptowania ze względu na łatwiejszy dojazd środkami komunikacji i nie tylko - Reszta niech zdecyduje, choć to zaledwie kilkaset metrów dalej od wcześniej proponowanego miejsca więc nie powinno być chyba sprzeciwów:-)
Tadeusz R | 2005-07-04 19:29:21
Podajcie kilka namiarow dojazdu i dojścia do wybranego miejsca.
Siloy | 2005-07-04 23:09:30
Jutro postaram się zrobić "wizję lokalną". Dojazd jest prosty (tramwaje 6,11,70 oraz autobusy A,N,128). Należy wysiąść przy Browarze Piastowskim , podejść do mostu Warszawskiego, skręcić w lewo na wale pomiędzy kanałem burzowym a Odrą, przejść za most kolejowy i ... wypatrywać ekipy z grillem :)
Jeanick | 2005-07-05 14:35:34
Jeden grill to chyba mało. Ja tez przytaszczę. Grill to jedno, a wsad to drugie. Zarówno do środka jak i na ruszt. Węgiel wezmę ale prosiaczka nie posiadam. Pogodę już ktoś zamówił?
Siloy | 2005-07-05 19:37:27
Zrobiłem wizję lokalną. Troszkę zarosło, ale toalet przybyło :) Tutaj więcej szczegółów na temat miejsca ->
te-ka | 2005-07-05 23:47:16
jak mi przykro. Za tydzień mogę być! A ostatnio noga w gipsie, teraz wyjazd służbowy. Mam nadzieję że spotkam się z Wami następnym razem. Pozdrawim.
Neo[EZN] | 2005-07-06 00:18:09
W sierpniu będzie kolejne spotkanie także zapraszam na następny "miting" :)
prośba o wczesniejszą awizację sierpniowego spotkania bym mógł dojechać /z koszulkami stowarzyszenia/
Siloy | 2005-07-06 20:16:38
Myślę że na tym spotkaniu ustalimy termin kolejnego "wielkiego grillowania" i od razu na stronie podamy termin. Będzie więcej czasu na przygotowania....
te-ka | 2005-07-09 00:11:19
Trochę Wam zazdroszczę. Ostatnio nie byłam, bo noga w gipsie, a w sobotę na wesele. Będę się dobrze bawić, ale i myślami będę z Wami. Pozdrawiam. Miłego grillowania.
Neo[EZN] | 2005-07-09 00:16:03
Zapraszam zatem koleżankę Teresę na sierpniowe spotkanie, które będzie również "pod chmurką" - o terminie poinformujemy :)
Neo[EZN] | 2005-07-09 10:27:18
Cholera - coś im te prognozy kiepsko wychodzą. Ma padać ciągły deszcz do ok.13-tej ale później nie będzie tak ciepło jak jeszcze wczoraj o 23:00 przewidywali - czyli zamiast 25 stopni Celsjusza będziemy mieli 18 co przy siedzeniu "pod chmurką" nie jest zbyt wysoką temperaturą. Albo przenosimy to na jutro (ma być całkiem ładne i ciepło - ) Albo idziemy do lokalu.
Jeanick | 2005-07-09 10:50:18
jestem za lokalem dziś, ale pod warunkiem, że o 17.00 bedzie zimno i bedzie padać. Przy grillu może być ciepło. Vox populi est.
imigrant | 2005-07-09 14:00:18
Jestem za plenerem, zwlaszcza, ze to jest kolo mojego domu :) Zreszta trudno juz teraz powiadomic wszystkich. W razie niesprzyjajacej pogody mozna gdzies sie udac. Ja sie stawie tak czy inaczej.
MT | 2005-07-09 15:03:43
Pozostańmy więc przy spotkaniu nad Odrą przy Zawalnej dziś koło godz. 18,00, żeby nie robić zamieszania z miejscami i terminami - gdy aura się popsuje przeniesiemy się do jakiegoś lokalu - może w okolicy jest jakaś sympatyczna knajpka która przyjmie nas pod swe strzechy:-)