Grobowiec rodziny Mikulicz-Radecki

Na cmentarzu komunalnym przy ul. Wałbrzyskiej w Świebodzicach znajduje się grób znanego świebodzickiego lekarza mieszkającego w Pełcznicy, prof. dra Jana Mikulicza-Radeckiego (1850-1905) i jego żony Henrietty z domu Pacher (1853-1937). Za pomnikiem, na murze okalającym cmentarz, znajduje się duża tablica z nazwiskiem "Mikulicz". Po lewej stronie znajduje się grób lekarza sztabowego (Stabsartzt) prof. dra Wipera (zm. 20.08.1915) a po prawej rodziny doktora Mikulicza, tj. prof. dra med. Waltera Kauscha ...
Na cmentarzu komunalnym przy ul. Wałbrzyskiej w Świebodzicach znajduje się grób znanego świebodzickiego lekarza mieszkającego w Pełcznicy, prof. dra Jana Mikulicza-Radeckiego (1850-1905) i jego żony Henrietty z domu Pacher (1853-1937). Za pomnikiem, na murze okalającym cmentarz, znajduje się duża tablica z nazwiskiem "Mikulicz". Po lewej stronie znajduje się grób lekarza sztabowego (Stabsartzt) prof. dra Wipera (zm. 20.08.1915) a po prawej rodziny doktora Mikulicza, tj. prof. dra med. Waltera Kauscha (1867-1928), Marii Kausch z domu Mikulicz (1883-1944) i Wolfganga Kauscha (1903-1910). Imieniem dra Mikulicza nazwano położony obok cmentarza szpital przy ul. Marii Curie-Skłodowskiej.

Grób prof. Jana Mikulicza-Radeckiego (1850-1905) na świebodzickim ...
    Kwatera rodziny prof. Jana Mikulicza-Radeckiego na świebodzickim ...