Rzemieślnicza Zasadnicza Szkoła Zawodowa im. Stanisława Palucha w Wałbrzychu

Przedszkole, Niepubliczny Zespół Szkół Cechu Rzemiosł Różnych i Małej Przedsiębiorczości

Rzemieślnicza Zasadnicza Szkoła Zawodowa przygotowuje uczniów do egzaminu czeladniczego lub egzaminów zawodowych, dających tytuł robotnika wykwalifikowanego w określonym zawodzie. Szkoła posiada bardzo kameralny charakter i tym samym zapewnia uczniom wysokie poczucie bezpieczeństwa. Szkołę cechuje wysoka zdawalność egzaminów czeladniczych przez Komisją Dolnośląskiej Izby Rzemieślniczej. Posiada dobrze wyposażoną bazę dydaktyczną w postaci kilku klasopracowni, biblioteki, pracowni komputerowej, pracowni ...
Rzemieślnicza Zasadnicza Szkoła Zawodowa przygotowuje uczniów do egzaminu czeladniczego lub egzaminów zawodowych, dających tytuł robotnika wykwalifikowanego w określonym zawodzie. Szkoła posiada bardzo kameralny charakter i tym samym zapewnia uczniom wysokie poczucie bezpieczeństwa. Szkołę cechuje wysoka zdawalność egzaminów czeladniczych przez Komisją Dolnośląskiej Izby Rzemieślniczej. Posiada dobrze wyposażoną bazę dydaktyczną w postaci kilku klasopracowni, biblioteki, pracowni komputerowej, pracowni technologicznej i pracowni fryzjerskiej. W szkole zawodowej praktyczna nauka zawodu realizowana jest u pracodawcy - rzemieślnika z uprawnieniami mistrza w zawodzie.

[RafalSzz:] Wcześniej było to przedszkole, później utworzono tutaj Niepubliczny Zespół Szkół Cechu Rzemiosł Różnych i Małej Przedsiębiorczości. W skład zespołu wchodziły: 1. Niepubliczne Liceum Profilowane Cechu Rzemiosł Różnych i Małej Przedsiębiorczości - profil administracyjno - ekonomiczny. Liceum zlikwidowano w czerwcu 2008 roku, od września nie było już naboru. 2. Niepubliczna Szkoła Zawodowa Cechu Rzemiosł Różnych i Małej Przedsiębiorczości 3. Niepubliczne Technikum (dokładnej nazwy nie pamiętam ) (chyba w czerwcu 2007 roku zlikwidowano technikum. 4. Niepubliczna Szkoła Policealna Cechu Rzemiosł Różnych i Małej Przedsiębiorczości - jednym z kierunków był Technik BHP. We wrześniu 2008 roku została tylko szkoła zawodowa. Pierwszym dyrektorem szkoły była Pani Danuta Mysiak, organem założycielskim szkoły jest Cech Rzemiosł Różnych i Małej Przedsiębiorczości znajdujący się na pl. Magistrackim w Wałbrzychu. Przez krótki okres szkoła posiadała też filię szkoły w Boguszowie - Gorcach przy ulicy Kolejowej 33.

korytarz na piętrze
    Budynek Rzemieślniczej Zasadniczej Szkoły Zawodowej im. Stanisława ...