TW40: Podmiana na ciut lepsze + data; fot. J. Osuchowski.
Rogówek
Alistair: Nie dodajemy skanów z takimi "ozdobnikami" Skan poprawiłem i dostosowałem wielkość. Zapoznaj się z regulaminem
Euro 2012 we Wrocławiu, Wrocław
krzych[k]: Przy okazji mozna dodać tu: .
Zdjęcia niezidentyfikowane (Lubań), Lubań
Tomen: Na pewno nie jest to 1945 więc górne datowanie można poprawić na 1944 rok.
ul. 1 Maja, Kowary
MacGyver_74: Jak dla mnie wszystkie z tej poprawionej serii do usunięcia. Jeżeli mamy dokumentować stan faktyczny, to nie możemy bazować na widzi mi się AI. Pomijam już fakt użycia (w większości przypadków) zdjęć dodanych przez nieżyjących już kolegów i to bez podania pierwotnie dodających... Wszystkie poddaję pod głosowanie.
2018 - 2019 Przebudowa wiaduktu (Bardzka / Buforowa), Wrocław
Tomen: Ponawiam prośbę o o zmianę nazwy obiektu z przebudowa na budowa oraz utworzenie osobnego obiektu dla nowo wybudowanego wiaduktu. To są dwa zupełnie osobne wiadukty. Przykład wiadukt Grabiszyńska - Wysoka, gdzie są oddzielne obiekty dla wiaduktu starego i nowego

Lecz najbardziej mi żal

Na ulicy Gajowej były pluskwy.

/ /
Dzisiaj m.in. o pluskwach w kolejnym opowiadaniu Zoni :)
wito | 2014-04-26 23:29:08
Ciekawe wspomnienia, dzięki. Pluskwy dokuczały podobno tak bardzo, że spano niekiedy w wannach. A france potrafiły spadać na ludzi z sufitu.
J. Budziński z Kłodzka | 2014-04-28 11:48:22
Jak zwykle kawał dobrej roboty. Dzięki.
Miło mi, dzięki.
cezar56 | 2014-05-02 21:23:42
Piękne wspomnienia , chyba każdy z "epoki " ma coś podobnego.Ja z pluskwą szt 1 spotkałem się w 1976 po śmieci dziadka . w spadku dostałem stary niemiecki obraz z którego wyszło coś czego nigdy nie widziałem . Dopiero mama wyjaśniła mi że to właśnie pluskwa . Ostatnia z poniemieckich czasów , bo podobno potrafią wytrzymać kupę lat bez krwbez krwi
Czaja Leszek | 2014-05-12 16:54:25
Moi Dziadkowie od 1946 roku mieszkali w Wałbrzychu. Dziadek był kolejarzem (przed wojną maszynistą we Lwowie) i otrzymał w pelni wyposażone mieszkanie po Niemcach z przepięknymi meblami. Po śmierci Dziadka w 1952 r Mama zabrała Babcię od nas do Wrocławia na Jesienną. Z Babcią przyjechały też te śliczne meble, które zostały z nami do !969 r. Wtedy to moi Rodzice przeprowadzili się do malutkiego mieszkanka na Jemiołowej ja zaś wyjechałem do Opola do mieszkania w bloku. Na tamte ładne meble nie było juz miejsca i zostały sprzedane za bezcen.