stap: To może być też wykop pod jakąś rurę itp.
Chrzanów
Agnieszka Węgiel: Witam, błąd ulicy. Właściwy adres Chrzanów ul. Dobczycka 6
Klub policyjny Śnieżka, pl. Muzealny, Wrocław
Virzzz: Urządzenia do pomiaru czasu noszone na wszelakich kończynach to chyba też oni....
pl. Narutowicza Gabriela, Leśnica
kitapczy: Widok na zachodnią pierzeję rynku z ul. Kościelnej. Po lewej widoczny hotel Fiebaga, po prawej Restaurant zur Reichshalle.
kitapczy: Nieistniejąca współcześnie dawna zabudowa pierzei południowej z narożnikiem południowo-wschodnim.

Zderzenie tramwaju z busem
Autor: Waclaw Grabkowski°, Data dodania: 2014-04-04 19:48:09, Aktualizacja: 2014-04-07 12:16:56, Odsłon: 2529

Ku przestrodze odwiedzających nieznane miasta

Bus na krakowskiej rejestracji skręcał z ul. Pułaskiego w prawo w jednokierunkową Worcella, wjechał na torowisko i uderzył w tramwaj. Ruch tramwajów został zatrzymany na kilka godzin. Nie byłem świadkiem zdarzenia. Poniższa relacja na podstawie rozmów ze świadkami.

Zdjęcie nr 2

Bus skręcał w prawo w ul. Worcella. Uderzył w tramwaj jadący w stronę Dworca Głównego. Na ul. Pułaskiego znajduje się znak zakazu skrętu w prawo, dodatkowo przed torowiskiem w ul. Worcella jest znak zakazu wjazdu wszelkich pojazdów.

Zdjęcie nr  3

Ślady uderzenia.

Wacław Grabkowski

/ / / / / 2014
netha | 2014-04-05 12:09:44
Codziennie obserwuję jak ciągły pośpiech skłania ludzi do różnych dziwnych zachowań ... ludzie przechodzą na czerwonym świetle ... bo szybciej ... bo szkoda czasu ... bo ucieknie tramwaj ... kierowcy też są nie lepsi ... takich wypadków jest wiele ... jakby parę minut kogoś zbawiło ... a życia szkoda ... mam nadzieję że w tym wypadku nikt nie ucierpiał ...
Waclaw Grabkowski | 2014-04-05 13:21:19
Na pewno nikt nie ucierpiał. Według relacji świadka ci młodzi ludzie jechali busem . Jeżeli to oni bardzo im współczuję.