Sklep Lewiatan

Villa Louisenheim, Schulz & Oechsner

Sklep Delikatesy znajduje się przy ul. Konstytucji 3 Maja nr 29 w Karpaczu. W reklamie z roku 1909 właściciel tak go opisywał: "Proszę odwiedźcie mój bazar bez przymusu robienia zakupów. Znajdziecie tu nie tylko tanie ale również bardzo wytworne a także praktyczne podarunki. Największy wybór na placu. Rzeźby wykonane z drewna i lokalne produkty z Karkonoszy. Centrum widokówek i obrazów w zaskakującym wyborze. Cygara, papierosy i tabaka. Wszystkie produkty związane ze sportami zimowymi i artykuły ...
Sklep Delikatesy znajduje się przy ul. Konstytucji 3 Maja nr 29 w Karpaczu. W reklamie z roku 1909 właściciel tak go opisywał: "Proszę odwiedźcie mój bazar bez przymusu robienia zakupów. Znajdziecie tu nie tylko tanie ale również bardzo wytworne a także praktyczne podarunki. Największy wybór na placu. Rzeźby wykonane z drewna i lokalne produkty z Karkonoszy. Centrum widokówek i obrazów w zaskakującym wyborze. Cygara, papierosy i tabaka. Wszystkie produkty związane ze sportami zimowymi i artykuły pierwszej potrzeby: bobsleje, sanki, narty, raki (również do wypożyczenia). Polecam moje dobrze wyposażone (umeblowane) i ogrzewane pokoje. Hermann Rüger. Karpacz, powyżej hotelu "zur Schneekoppe" i poczty. Telefon nr 39."
/Piotr Frąszczak - Petroniusz/

Karpacz i willa Louisenheim.