Kalwaria przyklasztorna (Polanica-Zdrój)

Zakonnice ze Zgromadzenia Sióstr św. Józefa, na terenie należącego do nich ogrodu parkowo-kwiatowego, w 1998 r. zaprojektowały i wykonały stacje drogi krzyżowej. Tworzą je poukładane przy żwirowej ścieżce wielkie kamienie, otoczone kwiatami i roślinami ozdobnymi. Na każdym umieszczony jest krzyż i wykonana z czerwonego granitu tabliczka z rzymskim numerem. Ścieżka zajmująca centralne miejsce w ogrodzie wije się w formie podwójnej litery S, a pośrodku niej stoi murowana kapliczka z figurą Najświętszej ...
Zakonnice ze Zgromadzenia Sióstr św. Józefa, na terenie należącego do nich ogrodu parkowo-kwiatowego, w 1998 r. zaprojektowały i wykonały stacje drogi krzyżowej. Tworzą je poukładane przy żwirowej ścieżce wielkie kamienie, otoczone kwiatami i roślinami ozdobnymi. Na każdym umieszczony jest krzyż i wykonana z czerwonego granitu tabliczka z rzymskim numerem. Ścieżka zajmująca centralne miejsce w ogrodzie wije się w formie podwójnej litery S, a pośrodku niej stoi murowana kapliczka z figurą Najświętszej Marii Panny.