Kamienica d.nr 43 (dawna)

lata 20. XX w.

Dawny adres: Breslauer Strasse 43.Kamienica ta stała w miejscu dzisiejszego skrzyżowania ulic Wrocławskiej/Podgórnej/Kupieckiej, sąsiadując z kamienicą z dzisiejszym adresem ul.Kupiecka 1. Kamienica, wraz z przyległym budynkiem, została wyburzona w latach 20. XX w., w ramach budowy łącznika (Eduard-Seidel-Strasse) od Polnisch-Kesseler Straße (ul.Podgórna) do Breslauer Str. (ul.Wrocławska). [Mia]
Dawny adres: Breslauer Strasse 43.

komentarze: 1
    Skrzyżowanie Breslauerstrasse z Holzmarktstrasse (dzisiejsze Wrocławska/Drzewna/Kupiecka/Podgórna). ...
    Kamienica w Zielonej Górze (Bürgerhaus mit Sitznischen), wyburzona ...