Lutynia, Żagań
Olek Droń: Stifstmuhle -
Hellrid: Zapis numeru 3, miał odniesienie do numeru archiwalnego a nie w terenie, więc przywróć z powrotem. AB1935: Hotel Weisses Ross, Breite Strasse 3.
Bank ING Bank Śląski placówka w Krapkowicach, ul. 1 Maja, Krapkowice
Hellrid: Los dla tego budynku nie był łaskawy, ponieważ go przebudowano, ale dalej jest bankiem - obecnie Bank ING, 1 Maja 2. Tutaj jest widoczny fragment budynku po lewej
Budynek nr 100-100b, ul. Opolska , Krapkowice
Hellrid: Budynek znajdował się przy ul. Opolskiej, obok fabryki papier został znacznie przebudowany jeszcze przed II wś. Druga fotka: , widać to samo miejsce z charakterystyczną wieżą tutaj:
Budynek nr 66, ul. Opolska , Krapkowice
Hellrid: Opolska 66, tworze obiekt.

Spotkanie LIX (noworoczne) - 12 stycznia 2014 godz. 12.00
Autor: Mmaciek°, Data dodania: 2013-12-15 22:40:22, Aktualizacja: 2013-12-16 16:54:05, Odsłon: 3622

Zapraszamy wszystkich miłośników portalu na 59. spotkanie - noworoczne, z tradycyjną fotografią grupową!!

Wzorem tradycji jaka wykształciła się wśród wiernych uczestników strony, zapraszamy wszystkich chętnych w dniu 12.01.2014 r. (niedziela) o godz. 12.00 na ul. Nową 6 we Wrocławiu, pod siedzibę Komendy Chorągwi Dolnośląskiej, gdzie kolejny już raz nasi mistrzowie fotografii uwiecznią wszystkich na zdjęciu grupowym. Po sesji fotograficznej planowana jest wizyta w "Cafe Artzat" przy ul. Malarskiej 30, gdzie przy kuflu piwa będzie można snuć niesamowite opowieści o Wrocławiu, Śląsku i nie tylko....

2013
2012
2011
2010
2009
2008

Spotkanie to również świetna okazja dla chętnych, którzy mają ochotę przystąpić do stowarzyszenia Wratislaviae Amici. W tym celu proszę przygotować druk deklaracji członkowskiej, dokument można otrzymać drogą mejlową lub bezpośrednio na spotkaniu (w przypadku wszelkich pytań proszę o kontakt: redakcja@dolny-slask.org.pl).

Nowa 6

/ 59 /
Mmaciek | 2013-12-15 22:41:13
Serdecznie zapraszam wszystkich miłośników portalu!!
blatro | 2013-12-17 20:51:35
Mimo kilku podejść, jeszcze nie udało mi się uczestniczyć w takim spotkaniu. Mam nadzieję, że tym razem się jednak uda poznać kolegów face to face :)
Virzzz | 2013-12-17 21:40:12
My także mamy taką nadzieję :)
zonia | 2013-12-16 13:36:27
Już wiem,że mnie nie będzie na zdjęciu. Dyrekcja ma akurat w tym dniu wystęm ze swoim chrórem. A że na całą masę pań jest tylko trzech facetów, to zupa zimna. Buuuuuuuuu!
ŁĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘ :(
Trza być. Oby było zimno i śnieżnie.