Prezentacja - Rękodzieło 2013

Dzierżoniowski Ośrodek Kultury, po raz siódmy zorganizował "Dolnośląski Przegląd Twórczości - Rękodzieło Ludowe i Artystyczne". Jest to otwarty konkurs - prezentacja twórczości mieszkańców Dolnego Śląska. Polega to na tym że twórcy do określonego dnia (w tym roku) 31 października 2013 przesyłali swoje prace (5 sztuk) w różnorodnej technice. Następnie komisja dzieli prace na kategorie , oraz ocenia i przyznaje nagrody w poszczególnych kategoriach . W tym roku 116 twórców przysłało 900 prac, podzielonych ...
Dzierżoniowski Ośrodek Kultury, po raz siódmy zorganizował "Dolnośląski Przegląd Twórczości - Rękodzieło Ludowe i Artystyczne". Jest to otwarty konkurs - prezentacja twórczości mieszkańców Dolnego Śląska. Polega to na tym że twórcy do określonego dnia (w tym roku) 31 października 2013 przesyłali swoje prace (5 sztuk) w różnorodnej technice. Następnie komisja dzieli prace na kategorie , oraz ocenia i przyznaje nagrody w poszczególnych kategoriach . W tym roku 116 twórców przysłało 900 prac, podzielonych na 9 kategorii. W tym roku DOK, wystawę pokonkursową zorganizował 30 listopada 2013 r. O godzinie 15 00 w kinie "Zbyszek" rozpoczęła się pierwsza część przeglądu od ogłoszenia zwycięzców i wyróżnionych. Następnie wszyscy udali się do ,,Galerii na piętrze", gdzie były wystawione prace. Więcej na: /Krzysztof Bach/

Marek Piorun, burmistrz Dzierżoniowa (po lewej) i Krzysztof Tokarski ...
    Galeria w chwilę po otwarciu wystawy pokonkursowej. Po niebieskich ...